Řidiči kamionů musejí počítat při příjezdu na Czech Truck Prix s objížďkou FIA, ETRC, autodrom Most, objížďka | Constructors F1

etina English Rusky

Řidiči kamionů musejí počítat při příjezdu na Czech Truck Prix s objížďkou FIA, ETRC, autodrom Most, objížďka | Constructors F1 Constructors F1

Řidiči kamionů musejí počítat při příjezdu na Czech Truck Prix s objížďkou

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.8.18 | Aktuálně

FIA ETRC 2018

Řidiči kamionů musejí počítat při příjezdu na Czech Truck Prix s objížďkou.

1

Řidiči kamionů, kteří přijíždějí do Mostu ze směru od Prahy a chtějí pokračovat na Chomutov, budou muset využívat od středy 8. srpna objízdnou trasu. Důvodem je rekonstrukce silničního mostu pod hradem Hněvín, podle Ředitelství silnic a dálnic ČR výluka potrvá do 24. srpna 2019. Postihne tak i řidiče kamionů ve směru od Prahy, jejichž cílem cesty bude závodní víkend Czech Truck Prix ve dnech 31. srpna až 2. září na mosteckém autodromu. Mapka objížďky zde.

Demolice a nová výstavba jednoho ze dvou silničních nadjezdů nad železniční tratí uzavře úsek ve směru od Prahy a Teplic na kruhový objezd v mostecké městské části Souš, z něhož se sjíždí do Komořan a na Chomutov a také právě do Mostu k areálu autodromu. Nákladní vozy a kamiony budou muset pokračovat po silnici I/27 směrem na Litvínov, v Záluží pak odbočí na Komořany. Odtud mohou jet dále na Chomutov nebo se vrátit na zmíněný kruhový objezd a odbočit k autodromu. Objízdná trasa je dlouhá zhruba 20 kilometrů.

2

Výluka se netýká osobních automobilů. Řidiči, kteří budou mít namířeno ve směru od Prahy do Chomutova nebo do areálu autodromu, dojedou ke kruhovému objezdu v Souši po místních komunikacích v Mostě.

„Je to samozřejmě určitá komplikace. Na evropský šampionát okruhových tahačů Czech Truck Prix se pochopitelně sjede mnoho kamionových souprav, které tvoří doprovod závodních týmů. Navíc součástí víkendu je i druhý ročník Truck Festivalu, na který se přihlásilo na 120 dopravních firem se svými kamiony. Řady zahraničních týmů či účastníků festivalu, kteří zvolí cestu přes Německo, se ale dopravní výluka netýká,“ uvedl technický ředitel společnosti AUTODROM MOST Pavel Pech.

3

Součástí závodního víkendu bude v pátek 31. srpna odpoledne také spanilá jízda těžkotonážních závodních speciálů ulicemi Mostu. Trasa povede z autodromu na centrální 1. náměstí a zpět. „V tomto případě žádné omezení neplatí. Máme výjimku pro průjezd tahačů městem, diváci tak o tuto již tradiční podívanou s doprovodným programem zahrnujícím i autogramiádu jezdců nepřijdou,“ ubezpečil fanoušky Pech.

4

Titul v evropském šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) obhajuje český jezdec Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra. V Mostě se jako každoročně může těšit na mohutnou podporu desítek tisíc věrných domácích fanoušků. Součástí závodního víkendu Czech Truck Prix budou i vložené série Octavia Cup, Renault Clio Cup Central Europe a KIA Platinum Cup. Doprovodný program nabídne vedle spanilé jízdy truckových speciálů ulicemi Mostu a Truck Festivalu i leteckou akrobatickou show účastníka světového šampionátu Red Bull Air Race Master Class Petra Kopfsteina, taxijízdy v upravených speciálech či atrakce pro děti zdarma.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com