Říkají mu LaFerrari LaFerrari, Scuderia Praha, Praha, F1, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Říkají mu LaFerrari LaFerrari, Scuderia Praha, Praha, F1, formule | Constructors F1 Constructors F1

Říkají mu LaFerrari

Miroslav Sanytrák | 4.2.16 | Zajímavé vozy

Ultimativní - jedinečné, nejlepší , superlativní ......auto......LaFerrari

V sobotu či v neděli proběhla v TV upoutávka na LaFerrari, byl jsem ze srdce potěšen, že jej právě má Mgr.R.Pergl, se kterým jsem kdysi prožil svezení na autodromu v Mostě a známe se mnoho let. Gratuluji mu tímto k LaFerrari!!!

První Ferrari Enzo bylo také v ČR a měl jej právě Mgr.R.Pergl, fotografoval jsem jej se svými dcerami, kde jedna z nich je už maminkou, čas strašně letí. 


3

Ferrari Enzo

2

 

1

Scuderia Praha

 

Dopoledne 4.2. 2016 jsem se na LaFerrari jel podívat. Přijala mne sličná asistentka, velice milá a povolila mi si LaFerrari vyfotografovat. Jako správný fotograf mám vždy po ruce něco malého, opět Canon G11. Udělal jsem si několik snímků, detailů, které jsou zde.

Kolem 13.00 hodiny jsem mluvil s manželkou, která mi sdělila, že pan fotograf Luděk Šipla bude dneska fotografovat  LaFerrari, hned jsem mu volal a on akorát mačkal spoušť. Samostatný článek s fotografiemi profíka budou zde umístěny během víkendu. Máte se nač těšit!

 

Tisková zpráva, kterou jsem obdržel s laskavosti od PR ředitele pana Jaroslava Nálevky.Specifikace LaFerrari budou u článku s fotografiemi od Luďka Šiply .

 

LAFERRARI, klenot automobilového průmyslu se znakem vzpínajícího se hřebce.

Praha, 4. února 2016 - Model Ferrari s kultovním názvem LaFerrari, je skutečným vyjádřením veškerých hodnot, které definují exkluzivitu automobilky Ferrari v celém jejím lesku i bohaté historii. Jediným slovem: excelentní. LaFerrari je sice sériově vyráběný vůz, avšak koupit si jej nemůže každý. Automobilka si totiž v případě LaFerrari své zákazníky doslova vybírá. V České republice byly oficiálně do této chvíle pouze dva takové vozy. Třetí vůz zamířil na showroom Ferrari, aby mohl být slavnostně předán novému majiteli. Tím je dlouholetý automobilový závodník a také spolumajitel společnosti Scuderia Praha, jediného oficiálního zastoupení automobilek Ferrari a Maserati u nás, Mgr. Robert Pergl.

„S Ferrari závodím už téměř dvacet let, úspěchy našeho týmu Scuderia Praha jsou viditelné třeba v závodech Ferrari Challenge , v rámci závodní třídy Trofeo Pirelli, kde jsme například loni získali krásné čtvrté místo. Závodění mám tedy už dlouho v krvi," vysvětluje svůj vztah ke značce Ferrari a profesionálním závodům nový majitel LaFerrari, Robert Pergl.
 
Na otázku jak složité bylo získat tak jedinečný vůz, kterého Ferrari vyrobilo pouhých 499 kusů a v současné době si jej tedy už nikdo jiný nemůže objednat, Robert Pergl odpovídá: „Pro mě to bylo logické pokračování v řadě vozů Ferrari, které jsem vlastnil a některé z nich ještě stále vlastním. Před deseti lety jsem například získal předchůdce LaFerrari, kterým bylo úchvatné Ferrari Enzo. Mohu vám upřímně říci, že splnit podmínky pro získání tak exkluzivních vozů, jakým bylo například již zmíněné Enzo a dnes je jím LaFerrari, není vůbec jednoduché. V první řadě musíte vlastnit minimálně pět vozů z modelových řad Ferrari, mít dlouholeté vazby k automobilce jako její oddaný a loajální zákazník. Teprve potom získáte možnost se vůbec zapsat na výběrovou listinu. Tu poté posuzuje samotné Ferrari. Vybírá si, hledí na vaši historii, kdo jste, jaký máte vztah k Ferrari a jak dlouho. LaFerrari není určeno pro každého. Peníze jsou až na druhém místě. Automobilka chce mít jistotu, že jste ten pravý koncový zákazník, ne nějaký překupník či kšeftař. To by bylo pro tak vyspělý technologický klenot, kterým LaFerrari bezesporu je, naprosto nepřijatelné," vysvětluje Pergl. Co se mu na novém voze líbí nejvíce: „Rozhodně to, že už dorazil. Těším se až se projedu," dodává s úsměvem.

LaFerrari je nejrychlejší a nejexkluzivnější silniční Ferrari všech dob. Hybridní supersport poháněný kombinací vidlicového dvanáctiválce 6,2 l a elektromotoru dosahuje kombinovaného výkonu 963 koní, z nuly na 300 km/h zrychlí za 15 sekund a stojí více jak milion eur.

LAFERRARI, Ferrari s konstrukcí F1
LaFerrari je nejlepším vyjádřením jedinečnosti značky Ferrari ve smyslu inženýringu a know-how, které byly získány ve Formuli 1. Limitované série a speciály Ferrari představují pro automobilku příležitost jak experimentovat s nadčasovými technologickými řešeními, které se později přenesou i do ostatních modelových řad. Zvláštního významu nabývá také přítomnost hybridního systému, který značku Ferrari posunul ještě dále v rovině vzrušení z jízdy.

Při konstruování LaFerrari bylo cílem dosáhnout ideálního rozložení hmotnosti a také dokonalé dynamiky. Výsledkem je, že veškerá hmotnost vozu se nachází mezi oběma nápravami a co nejblíže k zemi. Sníženo bylo i těžiště. Dosáhlo se tak kompaktních rozměrů pro snadnější dynamickou manipulaci vozu. V tomto ohledu rovněž významně přispělo uspořádání kabiny. Sedadlo je pevně přizpůsobeno k rozměrům řidiče, zatímco oba pedálové boxy a volant jsou nastavitelné.  Pozice jezdce je tedy podobná jako u monopostu a byla navržena po konzultacích se stájí Scuderia Ferrari a jezdci Fernandem Alonsou a Felipem Massou, kteří hráli aktivní roli v celém procesu vývoje tak brilantního vozu jakým je právě LaFerrari.

Podvozek LaFerrari je vyroben z více jak čtyřech různých typů uhlíkových vláken. Vše ručně laminované a vytvrzené v autoklávech závodního oddělení. Při jeho výrobě byly tedy použity stejné postupy jako při výrobě Formule 1. To samozřejmě také dopomohlo k optimalizaci designu, protože různé funkce byly jednak integrovány do podvozku, například sedadla a prostor baterie, za účelem snížení hmotnosti, ale také pro zlepšení torzní tuhosti včetně tuhosti nosníku.   

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com