BENTLEY BENTAYGA: NEJRYCHLEJŠÍ, NEJVÝKONNĚJŠÍ, NEJLUXUSNĚJŠÍ A NEJEXKLUZIVNĚJŠÍ SUV NA SVĚTĚ Bentley, Porsche Inter Auto, Praha | Constructors F1

etina English Rusky

BENTLEY BENTAYGA: NEJRYCHLEJŠÍ, NEJVÝKONNĚJŠÍ, NEJLUXUSNĚJŠÍ A NEJEXKLUZIVNĚJŠÍ SUV NA SVĚTĚ Bentley, Porsche Inter Auto, Praha | Constructors F1 Constructors F1

BENTLEY BENTAYGA: NEJRYCHLEJŠÍ, NEJVÝKONNĚJŠÍ, NEJLUXUSNĚJŠÍ A NEJEXKLUZIVNĚJŠÍ SUV NA SVĚTĚ

Porsche Inter Auto Praha | 10.10.15 | Zajímavé vozy

Udělejte si radost na Vánoce

BENTLEY BENTAYGA: NEJRYCHLEJŠÍ, NEJVÝKONNĚJŠÍ, NEJLUXUSNĚJŠÍ A NEJEXKLUZIVNĚJŠÍ SUV NA SVĚTĚ

 

  • Pravé Bentley, kombinující nepřekonatelný luxus se sportovními schopnostmi, off-roadovými dovednostmi a každodenní použitelností
  • Inovativní a pokrokové technologie – špičkové prvky výbavy s typickým puncem luxusu
  • Navrženo, zkonstruováno a postaveno v Crewe, Velká Británie. Unikátní SUV posouvá luxus značky Bentley na zcela novou úroveň
  • Elegantní a nadčasový design kombinující sportovnost s impozantním vzhledem
  • Zaměstnanci značky Bentley spojují mimořádný řemeslný um s moderními výrobními technologiemi a materiály
  • Propracované detaily a precizní zpracování dřeva, kovu a kůže vytvářejí moderní, ručně vyráběný luxusní interiér
  • Ojedinělý výkon Bentley, který není limitován klimatem nebo terénem
  • Nový, vysoce vyspělý podvozek pro ultimativní kvalitu jízdy a komfort
  • Zcela nový motor W12 nabízí bezkonkurenční výkon a točivý moment, hospodárnost a kultivovanost. Nejvýkonnější a nejrychlejší SUV všech dob
  • K představenému modelu se později přidá vysoce výkonný a k životnímu prostředí šetrný vznětový motor a plug-in hybridní model, stejně jako sedmimístné provedení

 

 

Praha, 10. září 2015 Společnost Porsche Inter Auto CZ, výhradní zastoupení značky Bentley v České Republice, přináší detailní informace týkající se nového vrcholného modelu Bentayga. Bentley Bentayga kombinuje nepřekonatelný luxus, nenucený výkon a každodenní využitelnost.

 

Bentley Bentayga se zcela novým motorem W12 představuje nejrychlejší, nejvýkonnější, nejluxusnější a nejexkluzivnější SUV na světě. Nabízí ryzí jízdní zážitky Bentley a představuje výkladní skříň inovativních technologických prvků výbavy.

 

Model Bentayga, který byl navržený, zkonstruovaný a ručně vyrobený v Crewe, je ryzí Bentley. Jeho sošné tvary, vyznačující se elegantním a nadčasovým provedením, vyzařují perfektně vyvážený, sebevědomý atletismus. DNA značky Bentley je patrná se všech úhlů – od čtyř kulatých LED světlometů a velké masky chladiče až po výrazné boční partie a mohutnou zadní část.

 

Bentley Bentayga se vyznačuje nejkvalitnějším interiérem a bezkonkurenční úrovní zpracování. Kovové, dřevěné a kožené prvky – včetně úzkostlivě pečlivých přechodů mezi jednotlivými materiály – jsou ztělesněním moderního britského luxusu. Tato úroveň dokonalosti je dosažitelná pouze díky výjimečnému řemeslnému umu a mimořádným dovednostem zaměstnanců automobilky Bentley v Crewe.

 

Srdcem nového modelu Bentayga je zcela nový, dvakrát přeplňovaný 6litrový motor W12. Mohutná 12válcová pohonná jednotka kombinuje hospodárnost a kultivovanost s ultra-luxusní úrovní výkonu a točivého momentu. S výkonem 608 k (447 kW) a točivým momentem 900 Nm zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,1 s a dosáhne maximální rychlosti 301 km/h. Tyto hodnoty dělají z Bentley Bentayga nejvýkonnější a nejrychlejší SUV na světě.

 

Wolfgang Dürheimer, předseda a výkonný ředitel společnosti Bentley Motors, říká: „Bentayga je skutečným Bentley mezi vozy SUV. V kategorii SUV redefinuje pojem luxusu a díky bezkonkurenční pozornosti k detailům, schopnostem jet kamkoliv a špičkovým technologiím nabízí ryzí zážitky ve stylu Bentley v jakémkoliv prostředí. S příchodem tohoto mimořádného vozu se těšíme na období silného růstu a prodejních úspěchů značky Bentley.“

 

Bentayga se veřejnosti poprvé představí na letošním frankfurtském autosalonu IAA od 15. do 27. září. První kusy se k zákazníkům dostanou na začátku roku 2016.

 

 

 

 

Inovativní prvky výbavy a pokrokové technologie

 

Celá škála supermoderních asistenčních a multimediálních systémů, navržených pro zvýšení bezpečnosti, komfortu a pohodlí, činí z modelu Bentayga inovativní, pokrokové a technologicky vyspělé luxusní SUV.

 

Bentley Bentayga nabízí díky systému Bentley’s Drive Dynamics Mode nejširší možnosti jízdního nastavení pro silnici i pro terén ze všech vozů na trhu. K dispozici je až osm jízdních režimů, které jednoduchým otočením ovladače řidiči umožňují zvolit dokonalé nastavení vozu pro jakýkoliv povrch či jízdní podmínky. Tuto všestrannost doplňuje systém Bentley Dynamic Ride (elektronicky aktivované 48V aktivní stabilizátory) a elektrický posilovač řízení EPAS.

 

Nastavení Responsive Off-Road Setting zákazníkům umožňuje zvolit nejvhodnější nastavení vozu pro široké spektrum terénních povrchů, zatímco informační panel řidiče zobrazuje boční a podélný náklon vozu, úhel natočení předních kol, úhel natočení volantu, kompas a nadmořskou výšku.

 

Udržovat konstantní vzdálenost od vpředu jedoucího vozu řidiči umožňuje adaptivní tempomat ACC včetně funkce Stop & Go, prediktivní adaptivní tempomat ACC a asistent jízdy v kolonách. Prediktivní adaptivní tempomat ACC využívá navigačních dat, senzorů a kamer k predikci nadcházejících zatáček, hranic města a změn rychlostních limitů a podle toho upravuje rychlost vozu. Tím zlepšuje jak komfort, tak i spotřebu paliva.

 

V městských aglomeracích Bentayga nabízí celou řadu asistenčních systémů. Tyto systémy – jako je rozeznávání dopravních značek Traffic Sign Recognition, které rozpoznává široké spektrum dopravního značení a informace následně zobrazuje řidiči, systém detekující vozy přijíždějící vzadu z boku (Rear Crossing Traffic Warning), využívající radarové technologie pro odhalování přijíždějících vozů ve chvíli, kdy couváte z parkovacího místa, či funkce Top View využívající čtyř kamer, které společně zobrazují prostor okolo celého vozu – společně zvyšují každodenní použitelnost vozu.

 

Model Bentley Bentayga je vybaven rovněž parkovacím asistentem – systémem, který rozpoznává vhodná místa k zaparkování (příčná i podélná) a následně autonomně převezme řízení, a to i v úzkých a komplikovaných prostorech.

 

Mezi další inovativní systémy modelu Bentayga patří elektronické noční vidění, jež k rozpoznávání potenciálních překážek před vozem využívá infračervených paprsků a Head-Up displej, který omezuje rozptylování řidiče a zvyšuje bezpečnost.

 

Zcela nový, kvalitní 8palcový dotykový displej zábavního systému se vyznačuje prémiovou navigační technologií, 60GB pevným diskem a výběrem až z 30 jazyků.

 

Cestující na zadních sedadlech mohou těžit z uvedení zábavního tabletu Bentley – odnímatelného 10,2palcového zařízení s operačním systémem Android, internetovým připojením 4G, Wi-Fi a Bluetooth pro snadné připojení k vysokorychlostnímu internetu na palubě vozu.

 

Zákazníci mohou vybírat mezi třemi různými audiosystémy: Bentley Standard Audio, Bentley Signature Audio a Naim for Bentley Premium Audio. Posledně jmenovaný je s výkonem 1950 W, 18 reproduktory a super výškovými reproduktory pro bezkonkurenční reprodukci těch nejvyšších audio frekvencí nejvýkonnějším audiosystémem v segmentu.

 

Sošné tvary, ostré křivky a elegantní provedení

 

Blatníky, nárazníky a kapota motoru typu Bentayga přinášejí rovnováhu mezi sportovností a impozantním zevnějškem SUV. Ostré prolisy Bentley na bocích a mohutná záď společně vytvářejí napnuté plochy. Právě boky jsou největším jednolitým hliníkovým výliskem v automobilovém světě. Typické designové prvky modelů Bentley, jako je rozměrná maska chladiče a otvory v blatnících ve tvaru písmene B, propůjčují modelu Bentayga moderní a dynamickou eleganci.

 

Maska chladiče je obklopena čtyřmi charakteristickými, plně LED diodovými světlomety. Světla jsou umístěna v jednodílném předním hliníkovém blatníku. Inovativní designové prvky, jako jsou nenápadné ostřikovače předních světlometů, ukryté ve středu vnějších světel, ukazují na mimořádnou pozornost věnovanou i nejmenším detailům.

 

Pro zdůraznění terénních schopností modelu Bentayga vybavil tým konstruktérů vůz stylovou ochranou motoru ve spodní části předního nárazníku, těsně pod motivem letících křídel.

 

V zadní části vozu, uvnitř dělených zadních svítilen, se nachází osvětlená grafika ve tvaru písmene B, díky níž je model Bentayga v noci okamžitě rozpoznatelný.

 

Kombinace pokrokového designu, inovativního inženýrství a špičkových technologií výroby – včetně použití lehkého hliníku – umožnila ve srovnání s tradiční konstrukcí karoserie úsporu 236 kg hmotnosti.

 

Model Bentayga je standardně vybaven prosklenou panoramatickou střechou. Panoramatická střecha o ploše 1,35 m2 zabírá 60 procent celkové střešní plochy a je rozdělena na dvě části. Přední panel se vyklápí a posouvá, kompletní prosklení lze zakrýt elektricky ovládanou roletkou.

 

Na obou stranách prosklené střechy jsou hliníkové ližiny, kombinující dvě povrchové úpravy – leskle černou ve spodní části a anodizovanou horní sekci.

K dispozici je nová řada unikátních kol z lehkých slitin, sahající od 20palcových až po 22palcové.

 

Nejkvalitnější interiér na světě, ručně vyráběný v domově značky Bentley

 

Nastupte do nového vozu Bentley Bentayga a rázem se ocitnete v nejkvalitnějším automobilovém interiéru na světě, s ručně opracovávaným dřevem a kůží – navrženým s precizností, pro absolutní dokonalost.

 

Pozornost k detailům kovových, dřevěných a kožených prvků je ztělesněním moderního britského luxusu, kterého je dosaženo pouze díky výjimečnému řemeslnému umu a mimořádným dovednostem zaměstnanců v Crewe.

 

Interiér modelu Bentayga stanovuje nové standardy v oblasti luxusu a pečlivosti zpracování, s úzkostlivě precizními přechody mezi nádhernými dřevěnými dýhami a kovovými prvky. Přístrojová deska si jako vzor bere design kultovního „křídla“ Bentley a vyznačuje se nádherně vyvedenými povrchy, plynoucími od dveří ke dveřím – přes přístrojový štít a středový panel až do prostoru pro nohy cestujících.

 

Ručně vybírané dýhy vytvářejí napříč celým interiérem čisté a elegantní plochy. Každý z 15 kusů obložení interiéru je tvarován řemeslníkem Bentley ze sedmi různých dřevěných dýh a opracováván s  pozorností k detailu typickou pro značku Bentley.

 

Palubní desku, středový panel a dveře zdobí vysoce leštěné, ručně obráběné kovové prvky. Broušený kov na voliči jízdních režimů, rukojeti samočinné převodovky, výdeších ventilace a ovladačích nabízí sofistikovanost a jemnost na dotek.

 

Přepychová přední sedadla, která jsou ručně vyráběna v Crewe a vyznačují se možností nastavení ve 22 směrech, včetně nastavení bočnic sedáku a opěradel, nabízejí vynikající oporu a komfort za všech podmínek. Tento pocit pohodlí ještě více zdůrazňuje masážní funkce se šesti programy, vyhřívání a odvětrávání sedadel.

Ať už zvolíte čtyř- nebo pětimístné uspořádání, všechna kožená sedadla modelu Bentayga jsou nabízena s kontrastním prošíváním a diamantovým vzorem v horní části opěradla a na bočnicích sedáku. Tento vzor odkazuje na britské lovecké sako.

 

Specialisté Bentley pečlivě vybírají pouze ty nejkvalitnější přírodně činěné býčí kůže, které pocházejí z chladných evropských klimat. Zákazníci mohou vybírat z 15 barev, tří dvoubarevných kombinací a jedné jednobarevné.

 

Čtyřmístné uspořádání je ultimativním vyjádřením designu, komfortu a luxusu. Dvě samostatná zadní sedadla, nastavitelná v 18 směrech, se vyznačují odvětráváním, stejně jako podnožkami. Dýhou obložená zadní středová konzola ukrývá další funkční prvky, jako jsou držáky nápojů, velké úložné prostory a nabíjecí USB zdířky.

 

Pocit opulentnosti završuje přepážka za zadními sedadly, která odděluje zavazadlový prostor od kabiny pro cestující. Také ona se vyznačuje diamantovým vzorem, zahrnuje vak na lyže a vytváří uzavřený zadní prostor, jenž v kategorii SUV stanovuje nová měřítka.

 

Velká panoramatická prosklená střecha s akustickou vrstvou umožňuje přírodnímu slunečnímu svitu osvítit povrchy a detaily uvnitř vozu.

 

Otevřete bezdotykové víko zavazadelníku a nejen že se před vámi objeví velký a praktický zavazadlový prostor, ale také další unikátní prvek výbavy modelu Bentayga – volitelné sklopné sedadlo. Toto sedadlo se ideálně hodí pro ty, kteří si přejí na chvilku se zastavit a v klidu si vychutnat nádherné okolí. Inovativní, kůží potažené sklopné sedadlo perfektně ladí s celým interiérem vozu.

 

Zcela nový motor W12 – hospodárnost s bezkonkurenčním výkonem a točivým momentem

 

Srdcem nového modelu Bentayga je zcela nový, dvakrát přeplňovaný 6litrový motor W12 TSI. Tato pohonná jednotka kombinuje hospodárnost a kultivovanost s bezkonkurenčním výkonem a točivým momentem.

 

Jde o technologicky nejvyspělejší 12válcový motor na světě, který generuje výkon 608 k (447 kW) při 6000 1/min a točivý moment 900 Nm v rozmezí 1250 až 4500 1/min. Tento enormní výkon ústí v rovnocenně působivé výkonnostní parametry. Bentayga zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,1 s a dosáhne maximální rychlosti 301 km/h.

 

Nový motor W12 používá jak přímé, tak nepřímé vstřikování paliva. Plynulým přepínáním mezi těmito dvěma technologiemi se zvyšuje kultivovanost chodu, snižují emise a maximalizuje výkon a nástup točivého momentu.

 

Působivé emisní hodnoty 229 g/km CO2 bylo zčásti dosaženo díky systému Bentley Variable Displacement, který za určitých podmínek vypíná polovinu válců. V tomto režimu se vypnou sací a výfukové ventily, je zastaveno vstřikování paliva a zapalování a motor tak pro vyšší hospodárnost běží pouze na šest válců. 

 

Motor je spojen s osmistupňovou samočinnou převodovkou. Převodovka a pohon všech kol byly zesíleny, aby dokázaly zvládnout vysoký točivý moment a jízdu mimo zpevněný terén.

 

Pokročilá aplikace technologie Start-Stop v podání Bentley umožňuje modelu Bentayga rovněž jízdu setrvačností, kdy se motor vypíná nejen ve chvíli, kdy vůz stojí, ale také v rychlostech těsně před zastavením.

 

Na pátý až osmý rychlostní stupeň, ve chvíli, kdy řidič sundá nohu z plynového pedálu (například při dálničních rychlostech), se hydrodynamický měnič převodovky odemkne, čímž se motor dostane do volnoběžných otáček a vůz jednoduše jede svojí vlastní setrvačností. Jakmile řidič znovu sešlápne plynový pedál, nebo vůz jede z kopce a začne zrychlovat, měnič se znovu uzamkne.

 

Nový motor W12 je ve srovnání s existující pohonnou jednotkou úspornější o 11,9 %. Model Bentayga bude v budoucnu k dispozici se vznětovým motorem a s také hybridní pohonnou jednotkou.

 

 

 

 

 

 

 

Skutečný luxus s terénními schopnostmi

 

Ještě nikdy předtím žádné vozidlo tak promyšleně nekombinovalo skutečný luxus s terénními schopnostmi.

 

Vývoj modelu Bentayga byl tím vůbec nejdůkladnějším v historii značky Bentley a odehrával se na pěti kontinentech. Schopnosti modelu Bentayga se testovaly na všemožných površích a v těch nejextrémnějších podmínkách – v prachu a šotolině Jižní Afriky, písečných dunách Dubaje, bahnitém terénu v Cheshire, v extrémních teplotách –30 °C na severním pólu a spalujícím žáru 50 °C na poušti.

 

Jako součást testování dynamických schopností podvozku a ladění relevantních řídicích a stabilizačních systémů model Bentayga rovněž absolvoval více než 400 kol na věhlasné Severní smyčce okruhu Nürburgring. Unikátní profil Severní smyčky, s velkým množstvím topografických změn, měnící se přilnavostí povrchu a množstvím nejrůznějších zatáček, se stal perfektním místem pro vývoj nejrychlejšího a nejvýkonnějšího SUV na světě.

 

Bentley Bentayga představuje systém Bentley Dynamic Ride – vůbec první elektronicky ovládané aktivní stabilizátory na světě, které využívají napětí 48 V. Tento systém, který je neodmyslitelně spjatý s velkými vozy s výše položeným těžištěm, neustále potlačuje boční náklony vozu při zatáčení, a zaručuje tak maximální kontakt pneumatik s povrchem, čímž nabízí špičkovou stabilitu, jízdní komfort a mimořádnou ovladatelnost.

 

Zatímco konvenční stabilizátory představují kompromis mezi kontrolou náklonů karoserie a jízdním komfortem, adaptivní a reaktivní systém Bentley nabízí variabilní torzní odpor, který modelu Bentayga umožňuje dosahovat značné dynamiky a současně komfortu pro všechny cestující za všech okolností. Průkopnické použití 48V systému vyústilo v tiché a okamžité reakce a dostatek výkonu, jenž si poradí se všemi druhy povrchu.

 

Model Bentayga je rovněž vybaven elektrickým posilovačem řízení EPAS. Nový systém zlepšuje zpětnou vazbu, zatímco účinně zabraňuje přenosu zpětných rázů od kol do volantu jak na silnici, tak mimo ni. Systém EPAS je rovněž vybaven variabilním převodem řízení, který umožňuje lehké a rychlé ovládání vozu v nízkých rychlostech, stejně jako méně agilní odezvu pro vynikající stabilitu ve vysokých rychlostech.

 

Model Bentayga nabízí díky souhře vysoce propracovaného podvozku a elektronického stabilizačního systému špičkový jízdní komfort, mimořádný cit v řízení a skvělou ovladatelnost. Kromě vyspělé vícerežimové kontroly trakce TCS je model Bentayga vybaven asistentem pro sjíždění kopců HDC.

 

HDC v prudkých klesáních automaticky reguluje rychlost vozu a řidiči dovoluje, aby se plně koncentroval na točení volantem a překážky před vozem. Asistent HDC lze nastavit v rozmezí 2 až 30 km/h (v obou směrech) a funguje v klesáních převyšujících pět procent.

 

Stejně jako tomu je u všech ostatních vozů Bentley, také model Bentayga je vybaven vzduchovým odpružením s několika režimy. Řidič si může vybrat ze čtyř různých nastavení: High 2, High 1, Normal a Low. Režim High 2 lze například zvolit ve chvíli, kdy je cílem zdolat náročnější terén. Majitelé také mohou prostřednictvím tlačítka v zavazadlovém prostoru snížit výšku na zadní nápravě, což výrazně usnadní nakládání nebo připojování přívěsu.

 

Možnosti individualizace Bentley a zakázková výbava Mulliner

 

Model Bentayga redefinuje individualizaci a míru luxusu. Výběr barev karoserie, koženého čalounění, dřevěných výplní a lifestylové výbavy je takřka neomezený a na míru šitý jednotlivým zákazníkům.

 

Standardní nabídka sama o sobě zahrnuje 17 barev karoserie, s dalšími až 90 odstíny, které jsou k dispozici v rámci rozšířené nabídky. Možné je také vybírat z 15 druhů luxusních koberců, sedmi ručně vyráběných dřevěných výplní a 15 druhů koženého čalounění. To znamená, že zákazníci si mohou naspecifikovat jejich vlastní pojetí luxusu. Kromě toho mohou vybírat z nové řady kol z lehkých slitin, sahajících od 20palcových po 22palcová.

 

Od zahájení prodeje bude v nabídce šest lifestylově orientovaných paketů, včetně dvou stylingových. Kromě těchto paketů je model Bentayga dostupný s nejširší nabídkou lifestylového příslušenství, jaké kdy značka Bentley poskytovala. Zákazníci se zájmem o vodní sporty si mohou třeba objednat úložný prostor pro mokrou výstroj, například pro neoprény.

 

Stejně jako v případě ostatních Bentley, také model Bentayga lze předat do rukou vysoce kvalifikovaných a specializovaných řemeslníků oddělení Mulliner, kteří na zakázku realizují veškeré požadavky majitelů.

 

Na začátku prodeje bude model Bentayga k dispozici s nádhernou zabudovanou sadou Mulliner Hamper Set, jejíž součástí je chladnička, na zakázku navržená jídelní sada Linley včetně porcelánového servisu, příborů a křišťálových skleniček a mini úložný prostor pro suché potraviny. Pro komfort i ve volné přírodě lze část této sady vyjmout a použít jako židle.

 

Objednat je možné také na zakázku vyrobené mechanické hodinky Mulliner Tourbillon by Breitling. Nejkomplexnější hodinkový mechanismus Mulliner Tourbillon je pravidelně automaticky natahován pomocí speciálního, vysoce přesného natahovacího mechanismu uvnitř vozu. Tento mistrovský hodinářský kousek je zhotoven z ryzího zlata (zákazníci mohou volit z červeného nebo bílého zlata) s perleťově bílým nebo ebenově černým ciferníkem a osmi diamantovými indexy.

 

 

Technické údaje

 

Motor

Koncepce

6litrový, dvakrát přeplňovaný W12 TSI

Max. výkon

608 k/447 kW @ 5250–6000 1/min

Max. točivý moment

900 Nm @ 1250–4500 1/min

Převodovka

Převodové ústrojí

Osmistupňová samočinná převodovka ZF, stálý pohon všech kol, mezinápravový diferenciál Torsen, otevřený zadní diferenciál, rozdělení točivého momentu na jednotlivých nápravách v poměru 40:60 (přední/zadní)

Převodové poměry

1.: 4,71; 2.: 3,14; 3.: 2,1; 4.: 1,67; 5.: 1,29; 6.: 1,00; 7.: 0,839; 8.: 0,667

Stálý převod

2,85

Brzdy, kola a pneumatiky

Přední brzdy

400 mm, ocelové kotouče s vnitřním chlazením

Zadní brzdy

380 mm, ocelové kotouče s vnitřním chlazením

Standardní rozměr kol z lehkých slitin

20”, volitelně 21” a 22”

Pneumatiky

Pirelli 275/50R20, 285/45 R21, 285/45 ZR21, 285/40ZR22

Řízení

Elektrický posilovač řízení s variabilním převodem

Počet otáček mezi rejdy

2,3

Poloměr otáčení

12,4 m

Podvozek

Vpředu

Čtyřprvková dvojitá příčná ramena, na přání 48V aktivní stabilizátor

Vzadu

Víceprvkové zavěšení, na přání 48V aktivní stabilizátor

Pružiny a tlumiče

Vzduchové odpružení, aktivní tlumiče CDC (Continuous Damping Control)

Rozměry

Rozvor

2992 mm

Celková délka

5141 mm

Šířka bez zpětných zrcátek

1998 mm

Šířka včetně zpětných zrcátek

2223 mm

Celková výška

1742 mm

Palivová nádrž

85 l

Objem zavazadlového prostoru

430 l (590 l bez krytu zavazadlového prostoru)

Pohotovostní hmotnost (EU)

2422 kg

Max. přípustná hmotnost

3250 kg

Výkony – předběžné údaje závislé na rozměrech pneumatik

Maximální rychlost

301 km/h

0–100 km/h

4,1 s

Spotřeba paliva (podle EU) – předběžné údaje závislé na rozměrech pneumatik

Město

19,2 l/100 km

Mimo město

9,1 l/100 km

Kombinovaná

12,8 l/100 km

Emise CO2

292 g/km

Emisní standard

EU 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com