FIA European Championship Superkart 2019 – Le Mans Adam Kout, MS KArt, superkart, FIA, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FIA European Championship Superkart 2019 – Le Mans Adam Kout, MS KArt, superkart, FIA, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FIA European Championship Superkart 2019 – Le Mans

V.Ondráček/text i foto: www.fotosport.cz | 31.10.19 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2019

Na známém závodním okruhu Bugatti ve francouzském Le Mans se o posledním říjnovém víkendu (25. – 27.10.2019) jel oficiální podnik evropského šampionátu superkartů – FIA European Championship Superkart 2019.

Jezdci nejrychlejší motokárové kategorie Superkart přijeli do Le Mans, aby se utkali ve třech samostatných bodovacích jízdách o titul evropského šampiona. Samozřejmě, že na startu nemohl chybět i český pilot superkartů Adam Kout, který už několik let závodí v pozici továrního jezdce českého týmu MS Kart Racing. Adam Kout  je již z minulosti dvojnásobným mistrem Evropy a také trojnásobným vicemistrem Evropy. Do Le Mans  tedy přijel s týmem MS Kart logicky bojovat o nejvyšší příčky v konečném hodnocení evropského šampionátu. Největším soupeřem měl být pro Adama Kouta loňský mistr Evropy Peter Elkmann. Výsledky kvalifikačních tréninků ukázaly, že konkurence bude ještě o minimálně čtyři jezdce širší. Adam Kout v kvalifikaci zajel až čtvrtý čas, což představovalo start z druhé řady do prvního závodu. První závod přinesl českému jezdci obrovskou smůlu v podobě roztržené přední pneumatiky ve čtvrtém kole, kdy už od startu s jistotou vedl celé startovní pole. Příčinou roztržení přední pneumatiky byla „exploze“ bezdušového ventilku (výrobní vada). Odstoupení v tomto závodě určilo pro druhý závod postavení na startu v předposlední řadě. Druhý závod se již jel za deště a za velkého množství vody na trati. Hned po startu druhého závodu se začal Adam velmi rychle posouvat vpřed. Již v sedmém kole se dostal na vedoucí pozici před doposud vedoucího Petera Elkmanna. Asi dvě kola před cílem se ale do motoru Adama Kouta dostala voda a s tím i pokles výkonu. Na první pozici se následně vrátil Peter Elkmann a Adam Kout projel cílem na třetím místě. Peter Elkmann si vítězstvím v prvním a v druhém závodě zajistil již evropský titul pro letošní sezonu. Adamu Koutovi zbyla možnost bojovat ve třetím závodě o titul vicemistra Evropy. Výsledky z prvních dvou závodů určily pro našeho jezdce start až z osmé řady. Přesto se opět Adamu Koutovi podařil start a fantastickou jízdou na mokré dráze se již v pátém kole dostal na druhé místo za vedoucího Andrease Josta.  V okamžiku, kdy mělo dojít k souboji o první místo mezi těmito dvěma jezdci, se projevila závada na převodovce u motoru DEA  v motokáře  Adama Kouta a následovalo opět odstoupení ze závodu. Českému jezdci Adamu Koutovi se tak do konečných výsledků v podstatě započítával výsledek pouze z druhého závodu ( 3. místo), což představovalo konečné  13. místo. Pro českého zástupce továrního týmu MS Kart je to tak veliké zklamání, kdy po několika velmi úspěšných letech přišlo umístění až v druhé desítce. Všichni z českého týmu doufají, že si v letošním Le Mans vybrali smůlu zase na několik let dopředu.

1 

Konečné pořadí FIA Mistrovství Evropy Superkartů 2019

  1. Elkmann Peter – Anderson / VM Motor – 0 bodů – Mistr Evropy 2019
  2. Morley Liam - Anderson / VM Motor – 3 body
  3. Andreas Jost – Anderson / VM Motor – 4 body
  4. Sebastia Alexandre – Anderson / DEA – 8 bodů
  5. Harpham Lee – MS Kart / VM Motor – 10 bodů
  6. Kout Adam – MS Kart / DEA – 25 bodů

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com