PEUGEOT RALLY CUP V NOVÉM FORMÁTU PEUGEOT, RALLY CUP ,2021, Formát, 208 | Constructors F1

etina English Rusky

PEUGEOT RALLY CUP V NOVÉM FORMÁTU PEUGEOT, RALLY CUP ,2021, Formát, 208 | Constructors F1 Constructors F1

PEUGEOT RALLY CUP V NOVÉM FORMÁTU

Jan Koudelka/ACČR/MiroslavSanytrák | 9.3.21 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP 2021

Do svého pátého pokračování vstoupí v letošním roce seriál Peugeot Rally Cup CZ.

1

Od roku 2021 se evropský 208 Cup může pořádat pouze s novou generací vozu Peugeot 208 Rally4. Díky vedení značky Peugeot v ČR má český Peugeot Rally Cup výjimku a startovat v něm mohou kromě speciálů Peugeot 208 Rally4 také nestárnoucí „dvěstěosmičky“ v provedení R2.

2 

Uvedenou výjimkou pro start obou generací závodních vozů Peugeot 208 padne s velkou pravděpodobností účastnický rekord.

 

Podle prvních předpokladů by se do letošního seriálu mohlo přihlásit i 15 posádek. V České republice jsou v současné době tři speciály Peugeot 208 Rally4 a objednány jsou minimálně další tři. Ve hře je také start polským posádek, neboť u našich severních sousedů se 208 Cup nejede. Nejdůležitějším momentem však nadále zůstává vývoj situace spojené s celosvětovou pandemií. Popravdě jsme vzhledem k současnému stavu opatrní, ale i tak věříme, že nás čeká velmi zajímavá sezóna. Stěžejní je pro nás pochopitelně prezentace nového vozu Peugeot 208 Rally4. Osobně se však domnívám, že charakter některých českých rychlostních zkoušek může nahrávat původní generaci dvěstěosmiček, které jsou i nadále velmi agilním závodnickým nářadím. Jsme rádi, že mají jejich majitelé díky výjimce možnost i nadále závodit v našem cupu. V každém případě se těším na porovnání obou vozů,“ prozradil svá očekávání ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

3 

V návaznosti na rozdílné parametry speciálu Peugeot 208 Rally4 a R2 jsou pro letošní rok vypsány dvě třídy se samostatným hodnocením. Kromě toho bude vyhlášen také absolutní vítěz, který nasbírá nejvíce bodů bez ohledu na to, ve které třídě startuje. „Snažili jsme se vymyslet formát, který bude zajímavý pro všechny. Proto jsme cup rozdělili do třídy Rally4 a R2. Kromě toho vyhodnotíme absolutního vítěze, což nemusí být nutně posádka s turbem. Navíc zamýšlíme podporu některého výrazného mladého jezdce do pětadvaceti let, kterému bude umožněn start v zahraničí, pokud to situace umožní,“ vysvětlil manažer seriálu – Jan Koudelka. 

„Vzhledem k přetrvávající složité situaci jsme se rozhodli posunout start letošního Peugeot Rally Cupu až na Rallye Šumava Klatovy, která se jede začátkem května. Mělo by tak být dost času k přípravě sezóny, k dodání nových vozů z Francie a věřím, že i ke zdárnému zvládnutí pandemie. V kalendáři nám i přesto zůstává šest podniků, úvodní Valašku nahradíme Pačejovem, který se nám v loňském roce velmi líbil. Rád bych zmínil ještě skutečnost, že mezi účastníky cupu letos na odměnách rozdělíme bezmála sedm set tisíc korun, “ dodává Marco Venturini.

Páté pokračování Peugeot Rally Cupu je za dveřmi. Můžete se těšit nejen na nové posádky, ale také na vyrovnané a napínavé souboje, atraktivní videa, soutěže a také na další pokračování online verze v rámci MČR v online rally.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com