POHÁROVÉ PEUGEOTY MÍŘÍ NA KRUMLOV PEUGEOT, RALLY CUP,CZ, 2019,F1, formule 1, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

POHÁROVÉ PEUGEOTY MÍŘÍ NA KRUMLOV PEUGEOT, RALLY CUP,CZ, 2019,F1, formule 1, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

POHÁROVÉ PEUGEOTY MÍŘÍ NA KRUMLOV

Jan Koudelka/foto: Tomáš Kaňa | 15.5.19 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP CZ 2019

V okolí Českých Budějovic a Českého Krumlova se v pátek a v sobotu uskuteční již 47. pokračování Rallye Český Krumlov.

1

V náročné, ale velmi oblíbené soutěži bude o další letošní body bojovat také šest posádek seriálu PEUGEOT RALLY CUP CZ.

2 

Zpátky ve hře bude v Krumlově Matěj Kamenec, který po havárii na Valašce vynechal šumavský podnik. „Havárie v samotném závěru úvodní Valašky mě pochopitelně moc mrzí. Odstoupili jsme z prvního místa, a navíc jsem kvůli tomu musel vynechat Šumavu. Díky kamarádům ze Sparrow Racing týmu a novým partnerům se nám podařilo navýšit rozpočet tak, abychom dotáhli celou sezónu. Společně s Honzou Houštěm se budeme snažit smazat bodové manko a zajet co nejlépe. Těšíme se na další závody v Peugeot Rally Cupu,“ svěřil se krátce před zahájením seznamovacích jízd Matěj Kamenec.

3 

Průběžný lídr seriálu René Dohnal loni překonal krumlovské prokletí a na jihočeskou soutěž je dobře připravený. „Letos se do Krumlova opravdu těšíme, začátek sezóny nám vyšel skvěle v cupu, dvoukolkách i ve třídě. Blíží se polovina sezóny a právě jihočeská soutěž může naznačit, kdo má nejlépe nakročeno k celkovému vítězství. Krumlov je proslulý svojí náročností a hlavně nečekanými přeháňkami. Před rokem jsme ze servisu odjížděli v tropickém počasí, ale hned úvodní erzety se po průtrži mračen změnily v rozbahněná koryta. Tím chci říci, že i když Krumlov znám a vím, co nás čeká, bude pro nás lepší jet hlavou a zbytečně neriskovat,“ poodhalil svojí taktiku René Dohnal.

3 

Překvapit může také Petr Gargulák, který pravidelně zajíždí slibné časy, ale zatím ho vždy zastavily technické problémy. „Z prvních dvou podniků nás vyřadila technika, a to mě mrzí hlavně proto, že pro získání zkušeností potřebuji najíždět co nejvíce kilometrů. Jedině tak si můžu být jistější v samotné jízdě i přípravě rozpisu. Takže taktika na Krumlov je pro mě jasná, potřebuji dojet až do cíle,“ poznamenal Petr Gargulák.

4 

Bez šancí není ani Jirka Pohlídal a Milan Obadal. Rychlý bude určitě také Honza Kornhefr, který svůj potenciál dokázal třetím místem na domácí Šumavě.

 

Sedmačtyřicátý ročník Rallye Český Krumlov, jehož součástí je také MČR v rallye historických vozidel, odstartuje v pátek v 16:00 hodin superspeciálkou na českobudějovickém výstavišti.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com