Létající Holanďan aneb grand prix Španělska-Barcelona 2016.Zpátky do čela, Red Bull Racing je opět zde! | Constructors F1

etina English Rusky

Létající Holanďan aneb grand prix Španělska-Barcelona 2016.Zpátky do čela, Red Bull Racing je opět zde! | Constructors F1 Constructors F1

Létající Holanďan aneb grand prix Španělska-Barcelona 2016.Zpátky do čela, Red Bull Racing je opět zde!

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 15.5.16 | Komentáře - M.Sanytrák 2016

F1 2016

Hned v prvním kole do sebe narážejí oba monoposty Mercedesu. Před tím Nico Rosberg předjel L.Hamiltona startujícího z prvního místa. Lewis se jej snažil dohnat a v jedné ze zatáček se  rozhodl předjet Nico Rosberga zprava a dostává se na trávník. Nico je před ním a na vnitřku zatáčky díky dostání se na trávník ,který jej roztáčí a dostává se do hodin.


1

Fyzika je fyzika, monopost se točí a letí po trávníku jako sáně a naráží před ním do jedoucího monopostu Nico Rosberga a srážka je zde, oba monoposty letí do kačírku. Tým se vyjádřil po půl hodině jednání, že nikoho to vina nebyla!!!!!! Závod je závod, stalo se, ale rozum zde asi nebyl u závodníků na místě!!! Sestřelit jeden druhého, nerespektovat určité zákonitosti závodění, to fakt na místě není. Připadá mi to, jako by se nikdo nikoho nechtěl „rozházet“ .

Je přece jasné, že Nico musel v zrcátku vidět Lewise, jakmile zajel na pravou stranu, musel tak či tak Lewis jet na trávník a tam je jasné, co s přilnavostí pneumatik udělá trávník. Sice jde o závodění ,ale tohle přece musí pilot F1 předpokládat. Nebo je to tak, že Nico přímo chtěl aby se jeho kolega  dostal na trávník, nepředpokládal však roztočení monopostu Lewise a toho , co se nakonec stalo. Kde je pravda, do hlav pilotů formule 1 nikdo nevidí. Pak zachování manažerů týmu je jasné. Tým je tým!

 

Napětí mezi piloty týmu Mercedes AMG Petronas bylo silně znát již již loni. Letos Hamiltonův monopost od počátku letošní sezóny nefungoval jak by měl, a prý nikdo v týmu neví proč?  Co je to za nesmysl  při současném technologickém  sledování a vyhodnocování kdečeho ?

 

Z personálního manažerského hlediska tohle není dobrá „politika“ . Tým je tým, chápu, ale je třeba jasně říci jak se věci mají. Dovedu si představit napětí v týmu po dnešním závodě. Tohle ukoučovat nebude žádná hitparáda.

 

Na trať vyjel safety car, který se tu dlouho neohřál a prakticky od třetího kola se opět plně závodilo.

 

Max Vestappen se letos stal nejmladším pilotem v historii , který vedl grand prix. Jeho postup do Red Bullu je fantastickým řešením týmu Red Bull Racing. Současné ambice týmu jsou velké,  z hlediska technologického a technického má Red Bull Racing našlápnuto dobře. Je to vidět i na výsledcích kvalifikace.

 

51. - 57. kolo:

M.Verstappen, K.Raikkonen, S.Vettel, D. Ricciardo nejmladší a nestarší piloti bojují o první místo.  Kimi je v současné době nejstarším v poli pilotů formule 1. Vypadá to na současnou vyrovnanost monopostů Red Bullu a Ferrari . V tuto chvíli je odstup obou pilotů  cca od půl do jedné  sekundy. Max Verstappen fakt ukazuje nadání, je to další budoucí mistr světa!!!A nebude to dlouho trvat!

 

51.- 62. kolo :

S.Vettel a D.Ricciardo, 3. a 4. Místo, opět souboj mezi Ferrari a Red Bullem.

 

Dramatičnost závodu na začátku  nyní je větší dramatičností na konci závodu . Přilnavost opotřebeným pneumatik u všech monopostů je znát u obou pilotů na prvních čtyřech místech. Páté místo drží V.Bottas cca třičtvrtě minuty .

 

59.kolo Ricicardo útočí na Vettela a málem z toho byla havárka, Vettel to uřídil a udržel třetí pozici. Oba toho měli ale plné ruce. Oba piloti Red Bull Racing týmu jsou silnými, bylo to dnes vidět.

 

63.kolo:

E.Gutieréz je předjížděn o další kolo ,ale manévrem ovlivnil stav Kimiho a tím asi oddálil jeho možný útok na první pozici.

 

66.kolo:

Max.Verstappen jako nejmladší pilot formule 1 a zároveň ve svém prvním závodě pro tým Red Bull Racing získává vítězství v grand prix Španělska formule 1 2016!

2

 

Po dnešním závodě si přezdívku "Létající Holanďan" Max Verstappen určitě zaslouží a plně věřím, že jej bude provázet celým životem!!

 

Jak dopadla grand prix Španělska formule 1 2016:

 

P. Jezdec Tým Čas/ztráta Kola Body
1 Max Verstappen Red Bull 1:41:40.017 66 25
2 Kimi Räikkönen Ferrari 0.616 66 18
3 Sebastian Vettel Ferrari 5.581 66 15
4 Daniel Ricciardo Red Bull 43.950 66 12
5 Valtteri Bottas Williams 45.271 66 10
6 Carlos Sainz Toro Rosso 1:01.395 66 8
7 Sergio Pérez Force India 1:19.538 66 6
8 Felipe Massa Williams 1:20.707 66 4
9 Jenson Button McLaren 1 kolo 65 2
10 Daniil Kvyat Toro Rosso 1 kolo 65 1
11 E.Gutiérrez Haas 1 kolo 65  
12 Marcus Ericsson Sauber 1 kolo 65  
13 Jolyon Palmer Renault 1 kolo 65  
14 Kevin Magnussen Renault 1 kolo 65  
15 Felipe Nasr Sauber 1 kolo 65  
16 Pascal Wehrlein Manor 1 kolo 65  
17 Rio Haryanto Manor 1 kolo 65  
Romain Grosjean Haas   56  
Fernando Alonso McLaren   45  
Nico Hülkenberg Force India   20  
Lewis Hamilton Mercedes   0  
Nico Rosberg Mercedes   0  
 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com