ZÁMECKÝ VRCH S REKORDNÍ ÚČASTÍ Náměšti nad Oslavou, Hill, Czech, KTM X-BOW GTX, | Constructors F1

etina English Rusky

ZÁMECKÝ VRCH S REKORDNÍ ÚČASTÍ Náměšti nad Oslavou, Hill, Czech, KTM X-BOW GTX, | Constructors F1 Constructors F1

ZÁMECKÝ VRCH S REKORDNÍ ÚČASTÍ

Jan Koudelka | 5.5.22 | Aktuálně

Vrchy 2022

Po roční přestávce se do kalendáře Mistrovství České republiky v závodech do vrchu vrací populární Zámecký vrch MANN-FILTER v Náměšti nad Oslavou. A je to návrat ve velkém stylu. Do jednačtyřicátého ročníku tohoto tradičně květnového závodu je přihlášeno 160 jezdců z našeho domácího šampionátu, České Trofeje a série Maverick Hill Climb Czech.

1

Zámecký vrch zná velmi dobře každý fanoušek závodů do vrchu. Zdejší trať sice nepatří k nejdelším, což ale plně nahrazuje neopakovatelnou atmosférou. Do Náměšti se prostě všichni těší. O tom svědčí i fakt, že po spuštění přihlášek byla brzy překonána stovka přihlášených. Pořadatel musel přistoupit k regulaci zájemců a zařazení některých jezdců mezi náhradníky. „Musím říci, že nás takový zájem překvapil, pochopitelně v dobrém. Zámecký vrch pořádáme už mnoho let, ale letošní ročník je, co se týče účasti rekordní. Museli jsme tomu přizpůsobit časový harmonogram a organizaci celého podniku. Je to výzva, ale jsem přesvědčen, že to s celým pořadatelským týmem zvládneme,“ prozradil ředitel závodu – Ivan Rybníček.

2

Na startu nebude chybět Marek Rybníček se svým speciálem KTM X-BOW GTX. Na domácí trati startoval poprvé v roce 2003 a od té doby nevynechal ani jeden ročník Zámeckého vrchu. „Zatím to vypadá, že nás kromě jezdeckého obsazení čeká také rekordní počet diváků. Do Náměšti se chystá spousta fanoušků a je to mimo jiné i doprovodným programem. Se svým drifterským speciálem pojede tradičně Michal Reichert a jako předjezdec se představí také Tomáš Enge, který v Náměšti už nějakou dobu žije. Jinak mě osobně čeká velmi náročný víkend. Přijede za námi spousta hostů a přátel, navíc pomáhám tátovi s organizací podniku, takže z tohoto pohledu je domácí podnik opravdu velkou výzvou.“

3

Trať podniku Zámecký vrch MANN-FILTER měří 2030 metrů, má převýšení 106 metrů a čtrnáct zatáček. Vzhledem k počtu přihlášených startují tréninkové jízdy už v 8:00 hodin.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com