10. velká cena 2004 : Grand Prix FRANCIE - komentář F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

10. velká cena 2004 : Grand Prix FRANCIE - komentář F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

10. velká cena 2004 : Grand Prix FRANCIE - komentář

L.Pecháček | 4.7.04 | Komentáře - L.Pecháček 2004

F1 a ŠŠ pokračuje. Ferrari zůstává stále jedničkou a Schumacher Show vytvořila další vítěznou kapito

F1 a ŠŠ pokračuje. Ferrari zůstává stále jedničkou a Schumacher Show vytvořila další vítěznou kapitolu. Z pole-position odstartoval sice bezvadně Alonso s Renaultem a druhý jezdec týmu Trulli si proklestil cestu na 3. pozici za Schumachera, ale to vydrželo jen do poloviny závodu. Od 10. kola bylo jasné, že Ross Brown zvolil tentokrát pro Schumachera neobvyklé 4 zastávky u boxu. Využil toho, že nájezd k boxům i výjezd jsou v Magny-Cours velmi krátké, takže při perfektní práci mechaniků tu jezdec ztratí minimálně času. Má ale výhodu v tom, že může celý závod absolvovat s mimořádně lehkým vozem (poloprázdná nádrž), což mu umožní jet i nejrychlejší kola. Obdivuhodný výkon podal i Barrichello, který byl u boxu sice jen 3x jako většina týmů, ale počínal si výborně takticky. V polovině závodu už postoupil z 10. místa na startu na 5., pak předjel Buttona a vyčkal až do poslední šikany před cílem, kde zaútočil na 3. Trulliho. Měl obrovskou radost, protože už 8x stál letos na stupních vítězů. Jediným týmem, který mohl vozům Ferrari konkurovat, byly Renaulty. Poprvé příjemně překvapily McLareny když oba dojely na bodovaných místech.

Smutnou kapitolu své závodní kariéry prožívá Ralf Schumacher, kterému po těžké havárii v Indianapolis zjistili zlomeninu dvou obratlů. Dočasně je vyřazen a v týmu ho zatím nahradil testovací jezdec Marc Gené.

Druhá polovina sezóny tak začala stejně stereotypně, jako ta první skončila a nikdo už nepochybuje, že Michael Schumacher a Ferrari budou mistry světa.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com