15. zpráva ESG podtrhuje angažovanost společnosti Hankook v oblasti trvale udržitelných inovací. Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1

etina English Rusky

15. zpráva ESG podtrhuje angažovanost společnosti Hankook v oblasti trvale udržitelných inovací. Hankook, pneu, pneumatiky, | Constructors F1 Constructors F1

15. zpráva ESG podtrhuje angažovanost společnosti Hankook v oblasti trvale udržitelných inovací.

Hankook Press | 12.8.24 | Aktuálně

Hankook 2024

Zpráva ESG 2023/24 zdůrazňuje výkonnost ve třech hlavních kategoriích, včetně environmentálního hodnotového řetězce, udržitelných produktů a odpovědné angažovanosti. Společnost Hankook snížila emise skleníkových plynů (Scope 1, 2) z výroby o 12 procent ve srovnání s rokem 2019. Předsedové jednotlivých podvýborů řídícího výboru ESG podávají zprávy o činnosti a závazcích společnosti Hankook jako jednoho z globálních lídrů v oblasti ESG.

Neu-Isenburg, Německo, 12. srpna 2024 - Výrobce prémiových pneumatik Hankook ve své zprávě ESG (Environmental Social Governance) 2023/24 představuje svoje aktivity a úspěchy v oblasti udržitelného managementu pro rok 2023 a střednědobé a dlouhodobé strategie společnosti.

Zpráva je vydávána každoročně od roku 2010, nyní vychází již po patnácté a zdůrazňuje klíčové úspěchy ve třech hlavních kategoriích - environmentální hodnotový řetězec, udržitelné produkty a odpovědná angažovanost. Tyto úspěchy vycházejí z vize Hankook ESG „Inovace pro udržitelnou budoucnost“.

Společnost Hankook neustále zlepšuje svůj systém managementu ESG, aby zajistila udržitelné inovace a budoucí konkurenceschopnost. Již v roce 2009 společnost zřídila zvláštní výbor pro společenskou odpovědnost firem (CSR, Corporate Social Responsibility), v roce 2010 pak výbor pro strategii ESG a řídící výbor. V roce 2018 společnost Hankook představila deklaraci E.Circle, strategickou iniciativu zaměřenou na udržitelnou politiku v oblasti přírodního kaučuku a podporu systému oběhového hospodářství šetrného k životnímu prostředí. V roce 2021 společnost opět posílila management ESG a restrukturalizovala výbor CSR pod novým názvem výbor ESG v rámci představenstva.

Letošní zpráva zdůrazňuje angažovanost společnosti Hankook jako jedné z předních společností v oblasti ESG. Předsedové podvýborů řídícího výboru ESG tak vysvětlují své plány a závazky pro větší udržitelnost.

V srpnu 2023 se Hankook stal první korejskou společností vyrábějící pneumatiky, která byla uznána iniciativou SBTi (Science Based Targets Initiative) za své cíle v oblasti snižování emisí uhlíku. Tato celosvětová iniciativa podporuje společnosti při stanovování cílů, které jsou v souladu s nejnovějšími poznatky vědy o klimatu.

Do roku 2030 chce Hankook snížit emise skleníkových plynů z výroby (Scope 1 a 2) o 46,2 % a emise v celém hodnotovém řetězci (Scope 3) o 27 % ve srovnání s rokem 2019. Konečným cílem je dosáhnout do roku 2050 nulových čistých emisí. V roce 2023 Hankook snížil emise skleníkových plynů z výroby (Scope 1 a 2) o 12 % a emise v celém hodnotovém řetězci (Scope 3) o 5 % ve srovnání s rokem 2019. Kromě toho se společnost snaží ve střednědobém až dlouhodobém horizontu snížit veškeré emise skleníkových plynů z výroby a klíčových obchodních činností, včetně nákupu surovin, prodeje a investic.

Vzhledem k tomu, že management rizik v souvislosti s biologickou rozmanitostí nabývá v posledních letech na významu, pracuje společnost Hankook na procesech minimalizace dopadu svých činností na biologickou rozmanitost. To je v souladu s přístupem „Locate, Evaluate, Assess, Prepare“ (LEAP), který navrhla Pracovní skupina pro zveřejňování finančních informací souvisejících s přírodou  (TNFD, Taskforce on Nature-related Financial Disclosures), mezinárodní iniciativa pro ochranu přírodních zdrojů.

Kromě toho se společnost Hankook aktivně podílí na různých aktivitách na ochranu biologické rozmanitosti, včetně projektu „Our Forest“, v jehož rámci jsou vysazovány stromy v zahradách škol pro znevýhodněné děti a v centrech péče o matky samoživitelky. V rámci dohody s Korejským institutem arboret a zahrad (KoAGI) založila společnost ve svém závodě v korejském Daejeonu „Smart Wall Garden“ a spustila program „Make Your Own Pet Plant“.

Společnost Hankook sází na inovativní technologický výzkum, aby vyvinula udržitelné produkty pro budoucnost. S cílem snížit dopad výrobků na životní prostředí během celého jejich životního cyklu – od získávání surovin a výroby až po jejich používání a likvidaci – společnost dosáhla významného pokroku v ochraně přírodních zdrojů a snižování emisí uhlíku. Toho bylo dosaženo použitím ekologicky šetrných materiálů a udržitelných procesních technologií během designu a nákupu surovin.

Společnost Hankook zavádí konkurenceschopnou a udržitelnou strategii managementu prostřednictvím projektu recyklace použitých pneumatik .„re:move“. Jako přední společnost v oblasti mobility šetrné k životnímu prostředí využívá Hankook odpad z výroby pneumatik k výrobě recyklovaných výrobků, jako jsou boty, longboardy a kempingové potřeby. Tyto výrobky ztělesňují ekologickou vizi společnosti a vytvářejí přidanou sociální hodnotu.

Kromě toho společnost Hankook buduje udržitelný dodavatelský řetězec, uplatňuje management lidských práv, vytváří hodnoty pro své zaměstnance a aktivně se zapojuje do sociálních iniciativ na podporu místních komunit a prosazování udržitelné budoucnosti.

V roce 2022 společnost založila autoškolu při Institutu dopravní kultury v Daejeonu, která znevýhodněným dětem poskytuje výuku bezpečnosti silničního provozu. Společnost Hankook od roku 2013 podporuje bezpečnost dětí na silnicích a zasazuje se o bezpečné cesty do školy. Hankook také podporuje dobrovolné aktivity svých zaměstnanců, jako je například účast v projektu „Our Forest“. Společnost vnímá svou sociální odpovědnost ve všech odděleních a v roce 2023 dosáhla více než 10 000 dobrovolnických hodin zaměstnanců.

Zpráva Hankook ESG Report 2023/24 je k dispozici v interaktivním formátu PDF a obsahuje odkazy na webové stránky pro zlepšení použitelnosti a přístupnosti pro zúčastněné strany. Zpráva je dostupná prostřednictvím počítače nebo chytrého telefonu kdykoli a kdekoli na adrese https://www.hankooktire.com/global/en/esg/esg-report.html.

Výrobce prémiových pneumatik získal v červenci ocenění za dlouhodobě udržitelný management. Renomovaný americký časopis TIME a globální datová a business intelligence platforma Statista označily společnost za jednu z nejudržitelnějších společností světa roku 2024 („World‘s Most Sustainable Companies of 2024“). Kromě toho časopis „The Financial Times“ a společnost Statista jmenovaly společnost Hankook jedním z asijsko-pacifických klimatických lídrů 2024 („Asia-Pacific Climate Leaders 2024“).

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com