27.setkání radioamatérů na Podbořansku je za námi. Jako tradičně se setkání odbývalo za velice hezkého, slunečného počasí. Strojetice, OK9FER, Podbořansko, radioamatéři | Constructors F1

etina English Rusky

27.setkání radioamatérů na Podbořansku je za námi. Jako tradičně se setkání odbývalo za velice hezkého, slunečného počasí. Strojetice, OK9FER, Podbořansko, radioamatéři | Constructors F1 Constructors F1

27.setkání radioamatérů na Podbořansku je za námi. Jako tradičně se setkání odbývalo za velice hezkého, slunečného počasí.

OK1AR | 15.9.20 | Aktuálně

OK9 FER 2020

Bohužel, oproti předpokládaným cca 120 účastníkům, se to díky proticovidovým opatřením, nařízeným 2. dny před setkáním, smrsklo na 65 přítomných. V pátek před setkáním mi přistálo v mailu 17 omluvenek, že ačkoli chtěli přijet, ruší svoji účast, neb trávit setkání v rouškách nemíní. No a ten zbytek sice nenapsal, ale zřejmě nedorazili ze stejných důvodů.

Ale omezení v tomto případě bylo minimální. Po dohodě s majitelem restaurace U Toma, jsme i promítání a prezentaci udělali venku, takže s rouška nebyla absolutně potřeba. I oběd si většina dala přímo venku na pergole, nebo u stolů pod mohutnými deštníky. Naštěstí, i když jsem letos povolil bazar, s prodejem se nikdo nedostavil a tak jsme měli k dispozici další část plochy plně ve stínu.

Program setkání byl na poslední chvíli zredukován. Po velmi pěkné prezentaci Davida, OK6DJ,z expedice do 5K0K na ostrov San Andres and Providencia., jsme již nedělali prezentaci TU5PCT, ani nedošlo na film z Polního dne 2010. Oboje zůstane na příští rok. Lidé, protože letos nebylo celostátní setkání v Holicích, se chtěli raději bavit mezi sebou vzájemně. Většina účastníků začala odjíždět okolo 14.hodiny. Nejvzdálenější účastník byl Wieszek, SP1EG z Polského Štětína, přes Marii a Karla, OK2JBC a OK2JMA od Kroměříže, pak Lexa, OK1VOF z Ústí nad Orlicí a Hans, DK8RE z Muehlbergu. Překvapivě vysoká byla účast nových radioamatérů z okolí, kteří přešli z CB a sdílených kmitočtů. Mnozí z nich jsou již činní i na KV. Alespoň vykompenzovali neúčast těch, kteří jezdívali každý rok a letos nebyli. Ze sousedního okresu Chomutov, byl přítomen jen Harry, OK1MQY z Mašťova a nebýt pár radioamatérů přímo z města Karlovy Vary a po jednom ze Sokolova a Chebska, vypadalo by to že na Karlovarsku chcípl pes. Totéž se, bohužel, týče i bezprostředně sousedícího Mostecka, Teplicka a Ústecka. O to více překvapila vysoká účast z jihu, to jest z Plzeňska a Tachovska. Potěšitelné je, že mezi účastníky bylo 11 radioamatérek.

Hodnocení z mé strany – parádní setkání. Sice jsem noc z pátku na sobotu vůbec nespal, ačkoli jsem několikrát ulehl, ale po pár minutách znova vstal. Jen jsem lehl, honily se mi hlavou myšlenky, kam naskládáme auta při očekávané stovce účastníků, jak se spasuje 100 lidí do restaurace a přilehlých prostor a hlavně zda budou všichni ochotni dodržovat proticovidová nařízení a opatření. Ale vše se vyřešilo, včetně desinfekce rukou, kterou dal vedoucí restaurace k dispozici. Takže žádný katastrofický scénář, který mne celou noc pronásledoval, se nekonal.

Děkuji všem, kteří tam byli, za účast, Davidovi OK6DJ za perfektní prezentaci a Vláďovi, OK1WT, za zajištění technické podpory prezentace. Ale hlavně osazenstvu restaurace, počínaje majitelem Tomášem Janouškem, jeho matce Lidušce, spolu s Alenou, OK7AR, za zajištění kuchyně a Kačce a Míšovi, OK1KAR a OK1KIT za obsluhu účastníků. Okolo poledního měli takový cvrkot, že bohužel nejsou letos ani na hromadné fotografii. Mně osobně stačí, že mi někteří poděkovali již během setkání a další poté i na facebooku což je pro mne povzbuzením k tomu, udělat i 28.setkání v příštím roce.

Zdeněk, OK1AR

 
229 fotek od 6. autorů ze setkání ve Strojeticích naleznete zde:
https://uloz.to/…zip        
 
krátké video je zde

https://www.youtube.com/….be

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com