50. grand prix formule 1 Belgie 2017 F1, Formule 1, grand prix, okruhy, závody, motor, monopost, AMG | Constructors F1

etina English Rusky

50. grand prix formule 1 Belgie 2017 F1, Formule 1, grand prix, okruhy, závody, motor, monopost, AMG | Constructors F1 Constructors F1

50. grand prix formule 1 Belgie 2017

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 27.8.17 | Komentáře - M.Sanytrák 2017

F1 2017

50.grand prix formule 1 Belgie 2017

 Kvalifikaci vyhrál Lewis Hamilton a vyrovnal počet pole position M.Schumachera . kterých je 68.

 

Lewis jede svoji 200 grand prix .

Start se vyvíjel podle předpokladu, L.Hamilton vyrazil dopředu , za ním S.Vettel, sledován V.Bottasem a za ním K.Raikkonnen , střídal se Mercedes s ferrari, za nimi oba dva Red Bully , první Verstappen, druhý Ricciardo. Zaímavý byl start F.Alonsa, který první dvě kola je na 7,místě, al epak se propadal do zadních pozic. Ve třetím kole vypadl Werhlein na Sauberu.

 

8. kolo: Max Verstappen vypadává z grand prix díky závadě motoru.  Strašná smůla, která jej provází celou sezonu.

 

13. kolo:L.Hamiltom jede do boxů a dostává se potom na čtvrté místo před Ricciarda, hned z aním jde do boxů Bottas, obě dvě Ferrari jsou na prvních dvou místech.Kimi je vyšetřován pro ignorování žlutých vlajek, což je dost špatná informace pro Ferrari.

 

15.kolo:S.Vettel jde od boxů a dostává se zpět na třetí místo za před ním jedoucího K.Raikkonena , kterého předjel L.Hamilto a je opět na prvním místě průběžného pořadí grand prix Belgie F1 na okruhu ve Spa.

 

16.kolo. K.Raikkonnen je v boxech, vrací se zpět na čtvrté místo. Závod pokračuje  jako po strartu na prvních 4 místech. Kimi dostává však penalizaci 10 s stpp and go, špatná zpráva pro tým Scuderia Ferrari.

 

19.kolo :Dvojitá žlutá vlajka znamená, zpomal , můžeš i zastavit. Každopádně Kimi po stop and go se dostává až na sedmou pozici průběžného pořadí grand  prix formule 1 ve Spa.

 

30.kolo: Saffety car na trati  díky  S.Perézovi a jeho kontaktu s E.Oconem. Poškození obou vozů  je velké. Piloti jedou do boxů jeden za druhým.

 

31.kolo:  Hamilton, Vettel,Bottas, Ricciardo, Raikkonnen, Hulkenberg,Grosjean, Massa, Magnusen, Ocon.

 

33.kolo: Safety car je pryč a opět se začíná závodit. Hamilton jede na tvdé sadě, Vettel na super měkké.

 

34.kolo: Neuvěřitelný souboj mezi Hamiltonem a Vettelem, Raikkonenen a Bottasem, nakonec  Hamilton uhájil první pozici, Vettel jede na druhé, za ním však Ricciardo , potom Raikkonnen a Bottas. Do konce závodu  zbývá 10 kol. K.Magnusen nezvládl zatáčku a vyjíždí mimo trať, vrací se zpět.

 

42.kolo: Perez dvě kola před koncem vypadává ze závodu. Hamilton si stále drží náskok před Vettel 1.4 až 1.6 s.

 

58.výtězství v grand prix L.Hamiltona.

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com