ADAC Pokal získal Jens Herkommer na Škodě 130 ADAC, historic, Heigo | Constructors F1

etina English Rusky

ADAC Pokal získal Jens Herkommer na Škodě 130 ADAC, historic, Heigo | Constructors F1 Constructors F1

ADAC Pokal získal Jens Herkommer na Škodě 130

Vláďa Rožánek/foto ADAC | 29.11.23 | Aktuálně

ADAC 2023

Historický pohár ADAC Haigo je s námi na okruzích již pořádně dlouho, a i letos vyhlašoval promotér pořadí v cestovních vozech a formulových monopostech rozličných motorizací vonící bývalým režimem, ale auta za režim nemohou, a dnes přinášejí tyto závody radost i pro vzpomínky na léta dávno minulá.

ADAC

Promotéři těchto sérií se tak jako ostatní setkávají s rostoucími cenami pronájmů autodromů, a tak musí hodně přemýšlet, kde takové závody bez velkých sponzorů uspořádat. Dvoudenní závody o víkendu nebývají z nejlevnějších. Promotér ADAC HAIGO poháru sanctioned by FIA zavítal v letošním roce na autodrom do polské Poznaně, kde odjel dvě svá klání, následoval domácí Oschersleben a podzimní část se pak objevila na automotodromu v Brně a závěr patřil společnému podniku s rakouským histocupem v Mostě.

Objevuje se mnoho německých jezdců, kteří svoje stroje stále udržují v náležitém stavu, ale také jezdci z Polska nebo Estonci. Ti hlavně spojeni se značkou formulí Estonia. Naši jezdci se v HAIGO sérii objevují jen sporadicky, ale patřili by nejen k ozdobám, ale také k favoritům těchto závodů.

Na závodech ADAC Historic HAIGO se prohánějí dávno zapomenuté Žiguli, Lada, Lada Samara, Škodovky 130 nebo také Favorit, mezi formulemi pak osvědčené východoněmecké stroje MT77, Estonie 21 a 25, MT90 z dílny pana Melkuse, nebo polské Promoty, zřídka se objevují české konstrukce MTX.

1 

Celkové hodnocení ADAC Pokal 2023 zvítězil v letošním ročníku Jens Herkommer na Škoda 130RS, když v sezóně byl úspěšnější než Nils Holger Wilms s MT90, který nasbíral jen o dva body méně, a třetí místo patří Dieterovi Hoffmanovi s Ladou Samarou.

V klasifikaci cestovních vozů do 1300ccm vyhrál tedy Jens Herkommer, před Dieterem Hoffmannem a třetí místo bere pro letošek Guido Steinmann s Ladou 2105. V první třídě automobilů SLM Pokalu výhru v sezóně odváží Dieter Hoffmann, před Andreasem Leuem na Škodě 130 RS a Guido Steinmannem.

Mezi formulemi do 1600ccm zvítězil celkový vítěz poháru ADAC Nils Holger Wilms s MT90, druhé místo si letos vyjezdil Polák David Bockiej s Estonií 21 a třetí místo patří Christianu Stoppelemu na Estonii 21.

Stejné pořadí jako ve formulích do 1600ccm bylo i v Ulli Melkus Pokalu.

Ve druhé třídě formulí vyhrál Wilms, před Stoppelem a bronz brala Jeanette Siegert s MT77.

Doufejme, že promotér poskládá finance i na příští sezónu, a že se HAIGO historic ještě na závodních tratích uvidíme.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com