Adam Kout deklasoval konkurenci Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout deklasoval konkurenci Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout deklasoval konkurenci

Vratislav Ondráček | 2.8.14 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart - mistrovství Evropy

Rozdílem několika tříd vyhrál Adam Kout úvodní jízdu mistrovství Evropy superkartů na nizozemském autodromu Assen. Potvrdil tak svoje dominantní postavení z páteční kvalifikace.Malou sportovní tragédii prožil největší soupeř českého pilota Emanuel Vinuales. Nepodařilo se mu totiž odjet do zaváděcího kola. Obhájci titulu nepomohlo ani to, že počastoval neposlušnou káru několika kopanci.

Z pole position vyjíždějící Kout začal obezřetně. „Věděl jsem z minulosti, že v úvodní zatáčce bývá dost nečistoty, takže jsem do ní najížděl obezřetněji. Proto se přede mě dostali Peter Elkmann a Andreas Jost," vysvětloval. Cílem prvního kola však už projížděl na druhém místě za Elkmannem a i jeho v následujícím okruhu bez sebemenších problémů zdolal. Potom jen zvyšoval svůj náskok na pronásledovatele: 3. kolo +2,570 sekundy, 4. kolo +4,070, 5. kolo +5,944(!)... V cíli to už bylo přesně 12,101 sekundy.
Adam Kout

Navzdory tomu, že ve druhé polovině závodu Adam zvolnil a v pohodě kontroloval svoji pozici. První díl evropského šampionátu zároveň přinesl nebývalý triumf šéfovi Koutova týmu MS Kart Milanu Šimákovi. Všichni jezdci na stupních vítězů totiž používají podvozky jeho výroby.Na výsledku nic nezměnila ani desetisekundová penalizace, kterou Adam Kout dodatečně obdržel za znečištění tratě odpadlým těsněním výfuku.

 

AK

Konečné pořadí v 1. jízdě:
1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)
2. Arjan Kievitsbosch (NL, MS Kart/VM)
3. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM)
4. Marcel Maasmann (NL, Anderson/FPE)
5. Andreas Jost (Anderson/VM) 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com