Adam Kout ovládl kvalifikaci Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout ovládl kvalifikaci Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout ovládl kvalifikaci

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 4.6.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Adam Kout si vybojoval pole position pro nedělní dva závody druhého podniku mistrovství Evropy superkartů v Doningtonu. Na 4003 metrů dlouhém britském okruhu s ním dokázal držet krok jen domácí Liam Morley.

 

„V dopoledním volném tréninku jsme ještě zkoušeli různá nastavení podvozku a použili nový tvar chladiče, který se ale příliš neosvědčil, takže jsme se vrátili k původnímu. V první kvalifikaci jsem dal čas na nových gumách a docela mě překvapilo, že jsme s Liamem ostatním tolik odskočili,“ svěřil se český reprezentant. Oproti loňsku byl však přece jen pomalejší: „Je to počasím, dnes už to jakžtakž jde, ale ve čtvrtek a pátek tu byla opravdu veliká zima.“ Do druhého kvalifikačního dějství nastoupil Adam na použitých pneumatikách, přesto v něm jen minimálně zaostal za nejrychlejším Peterem Elkmannem, dohánějícím na poslední chvíli ztracenou půdu po problémech s převodovkou. Na lepší jak třetí pozici na roštu se nicméně největší Koutův soupeř neprotlačil. „Zase tak obrovský hendikep to pro něj nebude, ve druhé řadě jste při letmém startu více schován a můžete případně o chviličku dřív přidat plyn,“ zauvažoval na toto téma obhájce titulu.

Ač by se mohlo zdát, že mechanici vzhledem k dosavadnímu průběhu dostanou volno, šéf Koutova týmu MS Kart Milan Šimák se rozhodně nehodlá oddat nicnedělání: „Pořád je co dělat. Neustále hledáme návod na superchlazení, také na motoru něco poštelujeme. A všechno ještě jednou důkladně zkontrolujeme.“

Zítřejší bodované jízdy začínají v 10.10 a ve 14.20 hodin našeho času.

 

Výsledky kvalifikace:

  1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA) 1:27,278
  2. Liam Morley (GB, Anderson/DEA) 1:27,522
  3. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM) 1:28,476
  4. Daniel Clark (GB, Anderson/VM) 1:28,623
  5. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM) 1:28,820

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com