Adam Kout vyhrál v Assenu kvalifikaci Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Adam Kout vyhrál v Assenu kvalifikaci Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Adam Kout vyhrál v Assenu kvalifikaci

Vratislav Ondráček | 1.8.14 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart mistrovství Evropy.

Vstup do úvodního podniku mistrovství Evropy superkartů na okruhu v nizozemském Assenu zvládl Adam Kout na jedničku. V závěru druhé části kvalifikace zajel fantastický čas, který ho posunul do čela startu obou víkendových jízd.Ovšem už první dějství vyznělo pro Adama více než příznivě. Hned na počátku stanovil výkonem 1:38,223 metu, která byla pro naprostou většinu jeho konkurentů nedosažitelná.

Potom zamířil do boxů, kde mu mechanici týmu MS Kart nasadili druhou sadu nových pneumatik. A také se pokusili odstranit problémy s chlazením, které se objevily. Mezitím obhájce titulu Emanuel Vinuales zaknihoval 1:37,111, což mu nakonec vyneslo provizorní pole position. Ovšem o pouhé dvě setiny sekundy, protože český reprezentant mocně finišoval a sázel jedno skvělé kolo za druhým. „Rychlost tam je," pochvaloval si. „Na druhou stranu dva z nejlepších, Gavin Bennett a Peter Elkmann, zadřeli motory, takže druhá část kvalifikace bude ještě hodně zajímavá."Také byla. Kout začal na ojetých gumách, s nimiž dosáhl nadějného času 1:37,496. Následně podle plánu odbočil do depa, kde si nechal nasadit čerstvé obutí.

Adam Kout

Sotva se však vrátil zpět, zjistil, že něco není v pořádku. „Sedačka se částečně vytrhla z úchytů. Prakticky v té samé chvíli byly vyvěšeny červené vlajky a kvalifikace byla kvůli kolizi jednoho ze soupeřů přerušena," vybavoval si kritický moment. V boxové uličce se Adam se šéfem stáje MS Kart Milanem Šimákem dohodl, že to s raněnou károu ještě zkusí.

Těsně před koncem seance přiřadila časomíra ke jménu Kout neuvěřitelnou hodnotu 1:35,785. „Povrch už byl čistší, také klimatické podmínky se zlepšily. Navíc mně tohle kolo docela sedlo," podotkl skromně držitel nového traťového rekordu, rázem pasovaný do role největšího favorita. Potvrdit se jí pokusí v zítřejším prvním bodovaném závodě, který začíná v 11 hodin.

Výsledky kvalifikace:
1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)
2. Emanuel Vinuales (F, Anderson/DEA)
3. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM)
4. Gavin Bennett (GB, Anderson/DEA)
5. Andreas Jost (Anderson/VM)Kontakt 

Držme palce do závodu!!!!

 

Kalendář Mistrovství Evropy Superkart 2014 
02. - 03. 08. Assen (Nizozemsko)
04. - 05. 10. Val de Vienne (Francie)

Kalendář European Superkart Series 2014 

25. - 26. 04. Hockenheim (Německo)
24. - 25. 05. Oschersleben (Německo)
14. - 15. 06. Hockenheim (Německo)
05. - 06. 07. Nürburgring (Německo)
02. - 03. 08. Assen (Nizozemsko)
06. - 07. 09. Dijon (Francie)
04. - 05. 10. Val de Vienne (Francie) 

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com