Adepti na ocenění Zlatý volant pokračují v dobrých výkonech Zlatý volant, 2019, adepti, | Constructors F1

etina English Rusky

Adepti na ocenění Zlatý volant pokračují v dobrých výkonech Zlatý volant, 2019, adepti, | Constructors F1 Constructors F1

Adepti na ocenění Zlatý volant pokračují v dobrých výkonech

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 16.5.19 | Zlatá,ý,é, řídítka,volant, oko

Zlatý volant 2019

I v dalších podnicích nedávno zahájené sezony pokračují tuzemští kandidáti na ocenění v prestižní anketě Zlatý volant v dobrých výkonech.

1

Daří se i mladým nadějím. Šestnáctiletý Petr Ptáček junior vybojoval v seriálu Formula Renault Euro cup v květnovém sobotním závodě na okruhu v Silverstone své premiérové pódiové umístění. Bronzová příčka mu zajistila po čtyřech závodech průběžné 10. místo.

Po premiérovém vítězství v úvodním závodním víkendu ADAC F4 na okruhu v německém Oscherslebenu na konci dubna potvrdil teprve patnáctiletý Roman Staněk skvělou formu začátkem května i při prvním měření sil v italské formuli 4 na okruhu Vallelunga. Ve dvou závodech skončil těsně pod stupni vítězů, přičemž o vítězství v tom druhém jej připravila jen nešťastná penalizace.

Úspěšný byl v Silverstone také brněnský tým Mičánek Motorsport při své premiéře v seriálu Lamborghini Super Trofeo. Tomáš Mičánek s Kurtem Wagnerem ochutnali pódium, když ve třídě AM brali dvakrát bronz. Josef Záruba s Jakubem Knollem odvážejí z Anglie body za dvě umístění v první desítce.

2

Po nadějném zahájení sezony v evropské sérii NASCAR ve Valencii, kde v kategorii Elite 2 dosáhl na stupně vítězů, si Martin Doubek vybral v květnu v italské Franciacortě trochu smůly. Při sobotní havárii, kdy mu přestaly fungovat brzdy, si totiž vykloubil koleno. I když s velkými bolestmi a sebezapřením závod dokončil, do nedělních soubojů už nastoupit nemohl. Jeden ze závodů letošní sezony bude mít českou premiéru na mosteckém autodromu, a to o víkendu 29. a 30. června.

Za obhajobou titulu mistra Evropy v závodech automobilů do vrchu úspěšně kráčí Lukáš Vojáček. Vyhrál už potřetí v řadě, tentokrát na známém portugalském kopci da Falperra. I přesto, že jeho třílitrové Subaru Impreza WRX není v optimální kondici. Jede totiž jen na tři válce. Další triumf může přidat už v neděli 19. května ve Španělsku.

3

Úřadující mistr Evropy v divizi Buggy 1600 Petr Nikodém nenašel přemožitele v úvodním závodě letošní sezony v německém Seelowě.

Na domácí půdě bude chtít vyniknout Filip Salaquarda z týmu I. S. R. svého otce Igora, který od loňského roku nastupuje společně s německým kolegou Frankem Stipplerem v prestižním šampionátu supersportovních vozů ADAC GT Masters. Druhý podnik letošní sezony se pojede o víkendu 18. a 19. května opět na mosteckém autodromu. „Vyhrát domácí závod je tím nejkrásnějším zážitkem. O to větším zklamáním je, když se nedaří,“ shrnul Filip své pocity.

4

Další skvělý souboj našich nejlepších rallyových jezdců Jana Kopeckého a Václava Pecha se dá očekávat při Rally Český Krumlov o víkendu 18. a 19. května. Absolutní vítěz ankety Zlatý volant 2018 Kopecký jistě bude chtít vrátit svému rivalovi porážku z posledního domácího mistrovského podniku Rally Šumava Klatovy, v níž po defektu úřadujícího šampiona WRC2 triumfoval právě Pech.

Navýšit bodový zisk v motocyklovém mistrovství světa neprestižnější kategorie MotoGP bude chtít v neděli 19. května na legendárním okruhu Le Mans Karel Abraham. V kategorii Moto3 se o totéž pokusí Jakub Kornfeil s nováčkem Filipem Salačem.

11

Na konci května zahájí v Misanu letošní sezonu evropský šampionát okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC). Loňský vicemistr Adam Lacko z týmu Buggyra bude usilovat o získání druhého titulu s novým speciálem VK50. Za volant druhého vozu usedne opět britský pilot Oly Janes. Adam se jistě těší na závod na autodromu v Mostě, kde se mu tradičně velmi daří. Fanoušci mohou přijet osobně povzbudit na sever Čech české želízko v ohni při již 27. ročníku závodního víkendu Czech Truck Prix 31. srpna a 1. září.

5 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com