Amatérští jezdci mají poslední šanci uspět v soutěži The Most Challenge Autodrom, Most, F1, okruhy, | Constructors F1

etina English Rusky

Amatérští jezdci mají poslední šanci uspět v soutěži The Most Challenge Autodrom, Most, F1, okruhy, | Constructors F1 Constructors F1

Amatérští jezdci mají poslední šanci uspět v soutěži The Most Challenge

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 10.10.17 | Aktuálně

MOST 2017

V sobotu 28. října se na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu uskuteční od 09:00 do 17:00 hodin závěrečné jízdy 3. ročníku oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge.

Fanoušci ostřejší jízdy, kteří si chtějí vyzkoušet limity svého auta, prověřit své řidičské umění a navíc se pokusit získat některou z atraktivních cen, mají poslední šanci promluvit do absolutního pořadí, případně pokořit dosud nejlepší čas ve své kategorii. Podrobné informace o soutěži zájemci najdou zde, tabulku s průběžnými výsledky pak zde.

V soutěži, jejíž výsledky organizátoři vyhlásí po ukončení sobotních jízd, se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu.

Průběžný lídr celkového pořadí Aleš Pelikán z Pardubic dosáhl se svým žlutým Ferrari F12 času 01:50,122 minuty. Zoufat si ale nemusejí ani majitelé aut slabších kubatur motoru. Pořadatel přišel letos s novinkou, která dává šanci na dobré umístění i jim. „Je jasné, že dosahovat časů srovnatelných s nadupanými vozy typu Porsche či Ferrari je nereálné. Vypsali jsme proto ceny i pro vítěze každé ze čtyř výkonnostních kategorií,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce.

Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který letos suverénně ovládl šampionát Renault Clio Cup Central Europe. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

V přípravě na 4. ročník soutěže The Most Challenge, která odstartuje v dubnu příštího roku, nadšeným motoristům nebrání ani konec závodní sezony mosteckého autodromu. „Volné jízdy na velkém okruhu pokračují už druhým rokem i v zimě, a to pod názvem The Most Winter Challenge. Termíny vypíšeme v nejbližší době,“ doplnila Raková.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com