Apríl na autodromu patřil handicapovaným Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Apríl na autodromu patřil handicapovaným Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Apríl na autodromu patřil handicapovaným

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 3.4.17 | Aktuality

Most 2017

V sobotu 1. dubna se do sluncem zalitého areálu mosteckého autodromu sjelo na 60 zdravotně postižených lidí s celé republiky s doprovodem, aby se zapojili do projektu „Řídíme to všichni“ pod záštitou Ústeckého kraje.

 

Volně navazuje na úspěšné projekty neziskové organizace Cesta za snem, jejichž cílem je integrovat handicapované do společnosti, také ale vzdělávat a rozvíjet praktické znalosti a zkušenosti zdravých i handicapovaných.

Muži a ženy se zdravotním postižením různého druhu a rozsahu se rozdělili do čtyř skupin, na výcvikových plochách polygonu si postupně vyzkoušeli ve vlastních nebo zapůjčených vozech upravených na ruční řízení ukázkový kurz bezpečné jízdy, slalom s „alkoholovými“ či „kanabis“ brýlemi, svezli se v elektromobilu Tesla, řídili upravené motokáry s ručním řízením, čtyřkolky nebo elektro buginu SwinCar. Na offroadové trati prošli jízdami ve Fordu Ranger, kde zkusili maximální náklony a jiné adrenalinové aktivity. 

„Prémie čekala toho, kdo správně odpověděl na soutěžní otázku. Užil si taxijízdu v BMW M3, které má speciální úpravu pro jízdu v kontrolovaném smyku, nebo taxijízdu po velkém závodním okruhu v SUV Tesla X a Peugeot 3008 GT. V Mostě nechyběly ani známé osobnosti, například nejúspěšnější paracyklista světa Jiří Ježek nebo držitel světových rekordů a několika paralympijských medailí v lukostřelbě David Drahonínský,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Sobotní akci označil za vydařenou předseda spolku Cesta za snem Heřman Volf, který už deset let jezdí jako vozíčkář v autě s ručním řízením a automatickou převodovkou.

„Mnohdy mě napadá, že v krizových situacích, například při dešti nebo náledí, vlastně nevím, jak auto správně ovládat, jak se správně zachovat, jak předejít kolizi. Technologie polygonu v Mostě nám umožnily pod vedením instruktora naučit se zvládat smyk, brzdit na kluzkém povrchu, projíždět zatáčky a bezprostředně reagovat za volantem na další různé nebezpečné situace. Byl to jedinečný zážitek, navíc více než praktický,“ shrnul své dojmy.

Kurz bezpečné jízdy pro handicapované je zároveň aktuální novinkou autodromu. Zdravotně postižený se pod vedením zkušeného instruktora naučí předvídat a zvládat nejčastější krizové situace, s nimiž se může setkat v běžném silničním provozu. Absolvuje nejprve teoretickou přípravu v učebně, poté následuje praktický výcvik na plochách polygonu. Může si přitom půjčit vůz Škoda Octavia upravený pro ruční řízení bez použití nožních pedálů. Jde o společný projekt Automotoklubu Most a společnosti AUTODROM MOST. Vůz pro výcvik poskytla společnost Škoda Auto, jeho úpravu na ruční řízení finančně podpořil Ústecký kraj.

„Při objednání kurzu je třeba uvést druh zdravotního postižení, tato informace umožní připravit kurz na míru. Za pronájem vozu zdravotně postižení neplatí,“ upřesnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Vůz ale najde uplatnění i při ostatních akcích na autodromu. „Klademe velký důraz na bezpečnost a prevenci. Upravenou škodovku proto zapůjčíme také zájemcům z řad našich zákazníků, klientů a obchodních partnerů či návštěvníkům z řad široké veřejnosti při velkých a významných akcích autodromu. Vyzkoušejí si, jaké je řídit vůz s handicapem. Snad je přiměje k větší opatrnosti za volantem, když si

 

uvědomí, jaké nástrahy a omezení čekají v běžném životě těžce zdravotně postižené, třeba právě následkem dopravních nehod,“ uvedla Svobodová.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com