AUSTRÁLIE: BLÁZNIVÝ ZÁVOD MOTO2 UKONČILA ČERVENÁ VLAJKA Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

AUSTRÁLIE: BLÁZNIVÝ ZÁVOD MOTO2 UKONČILA ČERVENÁ VLAJKA Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

AUSTRÁLIE: BLÁZNIVÝ ZÁVOD MOTO2 UKONČILA ČERVENÁ VLAJKA

AČR PRESS | 22.10.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023 - Moto2

Předpověď meteorologů se naplnila a nad australským ostrovem Phillip Island zavládl vítr a déšť. O tom, že to nebude jednoduché, se přesvědčil například Pedro Acosta, který upadl už v zaváděcím kole. Filip Salač startoval až z osmnáctého místa, na startu se neodlepil úplně ideálně, ale potom se začaly dít velké věci. Už v průběhu prvního okruhu byl druhý za Garciou. Pak ale přišlo čtvrté kolo, nepříjemný highsider, po kterém český jezdec opouštěl trať na nosítkách. Naštěstí bez zranění, ale o to s větším zklamáním.

1

Nebyl však zdaleka jediný. Na zemi se ocitlo celkem deset jezdců a zejména čtvrté a páté kolo by se dalo nazvat pohromou favoritů. V ranním warm-upu zajel český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING sedmnáctý čas. „Podmínky byly dnes opravdu obtížné. Ve warm-upu jsem měl dobrý pocit z motorky, jako jediný jsem obul tvrdou mokrou směs, protože ta měkká byla po šesti kolech špatná, což jsem předpokládal. Takže jsem se rozhodl pro stejnou konfiguraci i na závod,“ popisuje Filip Salač #12 úvodní část dne.

I když se na startu neodlepil úplně ideálně, už v první zatáčce předjel několik soupeřů a v dalších sektorech se dokázal probojovat až na druhé místo za vedoucího Garciu. „Bylo to super, podařilo se mi předjet hodně jezdců a dostal se až na druhou pozici. Snažil jsem se neudělat nějakou chybu a netlačil úplně na pilu, protože před námi byl ještě celý závod. Věděl jsem, že budu mít ke konci výhodu tvrdé pneumatiky,“ pokračuje český jezdec.

Filip Salač

V té chvíli už byl na zemi například Baltus, Binder nebo Van Den Goorbergh. Ta největší pohroma ale přišla ve čtvrtém kole. V rychlé pravé zatáčce spadl nepříjemně doposud vedoucí Garcia a metr od něho skončil po několika kotrmelcích v kačírku také Filip Salač. „Garcia udělal chybu, lekl jsem se a šel víc na vnitřek do většího náklonu. Chytil jsem podobně jako on highsidera a tím to pro mě skončilo. Moc mě to mrzí, dlouho jsem nebyl takhle zklamaný. Kdybych ustál pár dalších kol v klidném tempu, mohl jsem si z Austrálie odvést pohár. Ale na kdyby nehrajeme a na druhou stranu to mohlo být horší. Naštěstí nemám nic zlomeného, i když mě koleno a hlava dost bolí. Nebyl to úplně lehký pád, praskla i přilba. Těším se do Thajska, kde se mně před rokem podařilo získat první podium v motodvojkách,“ doplnil Filip Salač #12.

Závod kategorie Moto2 byl nakonec předčasně zastaven červenou vlajkou pro zhoršující se podmínky na trati. Vítězem se stal Tony Arbolino, druhý dojel Aron Canet a třetí příčku obsadil Fermín Aldeguer.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com