Autodrom ožil nočními jízdami, filmaři získali povolení města Autodrom, Most, Truck, závody | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom ožil nočními jízdami, filmaři získali povolení města Autodrom, Most, Truck, závody | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom ožil nočními jízdami, filmaři získali povolení města

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 30.8.17 | Aktuálně

Most 2

Mostecký autodrom zažil o uplynulém víkendu nevídanou věc.

 

Závodní, testovací či zkušební jízdy totiž neskončily hodinou, kterou určuje provozní řád, ale pokračovaly i v noci ze sobotu na neděli a z neděle na pondělí. Nejednalo se ale o svévoli, neomalenost či aroganci majitele autodromu vůči obyvatelům žijícím v okolí dráhy. Noční jízdy byly součástí scénáře nového seriálu České televize, který štáb pod vedením režiséra Jana Prušinovského natáčí v těchto dnech právě v Mostě a jeho okolí.

„Filmaři získali od vedení města povolení jezdit po okruhu v době nočního klidu,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. Novému seriálu fandí. Jako patriotka je ráda, že se děj filmu odehrává převážně v Mostě, což město zviditelní a zpopularizuje. Povšimla si také reakce vedení města.

„Kvitujeme, že město chápe, kdy okolnosti vyžadují tolerantní a vstřícný postoj.

Jen jsme si mysleli, že vedle aktivit filmového štábu, kterému městu bez problémů povolilo noční jízdy na autodromu, by si udělení výjimky z protihlukové vyhlášky zasloužily i nedělní závody, jež se těší obrovskému zájmu diváku a mají renomé v celé Evropě. Požádali jsme o výjimku pro závody cestovních a GT vozů a formulí zóny střední Evropy The Most FIA Central Europe Zone Challenge, jež mají v Mostě letitou tradici, a také pro evropský pohár cestovních vozů FIA European Touring Car Cup  (ETCC). V říjnu u nás bude mít premiéru. Ani v jednom případě jsme však kupodivu neuspěli,“ uvedla Svobodová.

 

5x foto (autor: Autodrom Most /1 – 3/, Jiří Škaloud /4 a 5/)

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com