Autodrom zkrášlí historické závodní motocykly Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom zkrášlí historické závodní motocykly Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom zkrášlí historické závodní motocykly

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 16.8.17 | Aktuality

Most 2017

Mostecký autodrom láká o víkendu na skvělou podívanou, navíc zdarma.

Na své si přijdou zejména fanoušci a milovníci rychlých historických motocyklů. Od 18. do 20. srpna bude patřit velký okruh závodům The Most Historic Motorcycle Weekend. Na sever Čech dorazí bezmála 350 jezdců a dalších 12 posádek sajdkár s nablýskanými stroji, kteří se rozdělí do tříd podle výkonnosti a stáří motocyklu.

Své umění předvedou junioři i zkušení matadoři, a to na strojích všech kategorií od malých motocyklů po superbiky. Divácky atraktivní budou jistě i souboje sajdkár. Jezdeckému poli vévodí v drtivé většině Němci, jež doplňují Rakušané, Švýcaři, Nizozemci, Dánové, Belgičani, Italové, Francouz, Švéd, Srb či Brit. Potěšující je, že na start se postaví také tři Češi. Jaroslav Pták z Karlových Varů osedlá motocykl ČZ 125 z roku 1966, Tomáš Jícha z Dolních Břežan a Vítězslav Hatan z Mirošova se pak představí na stejné technice, Yamaze TR3 z roku 1972.

Návštěvníci autodromu se mohou těšit na řadu dalších skvostů. Patří mezi ně například stroje BSA Goldstar z roku 1960, Ducati 350 z roku 1967, o rok mladší Aermacchi 350 nebo Seeley-BSA 500 z roku 1969. Mezi sajdkárami pak budou nejstaršími exempláři šestačtyřicetileté BMW 750 či jen o rok mladší König 500.

Zatímco pátek a větší část soboty jsou vyhrazeny od rána až do 18:00 hodin tréninkům a kvalifikacím, sobotní pozdní odpoledne a celá neděle už budou ve znamení ostrých soubojů.

V pátek 18. srpna „nasákne“ nostalgií dob minulých také malý závodní okruh na plochách polygonu mosteckého autodromu. Od 12:00 do 14:00 hodin zde absolvují rychlostní zkoušku účastníci u německých sousedů velmi oblíbené třídenní rallyové soutěže Sachsen Classic. Kdo si najde čas, čeká ho defilé nádherných historických automobilů nejrůznějších věhlasných i méně známých značek rozdělených podle roku výroby do šesti kategorií. K vidění budou veterány starší sta let, nejmladší vozy pak podle regulí soutěže nesměly sjet z výrobního pasu po roce 1997. Zájemci z řad veřejnosti mají vstup zdarma.

Napínavou podívanou si mohou návštěvníci autodromu tradičně zpestřit, k dispozici mají motokárovou dráhu a offroadovou dráhu pro čtyřkolky. Dětem zase slouží dopravní hřiště vybavené značkami a funkčními semafory, personál jim zapůjčí kromě kol a přileb i koloběžky či odrážedla. Součástí hřiště jsou také skluzavky, prolézačky a fotbalové minibranky.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com