Autoshow vítr nesfoukl, soutěž The Most Challenge má nového rekordmana Autodrom, Most, F1, okruhy, the most chellenge | Constructors F1

etina English Rusky

Autoshow vítr nesfoukl, soutěž The Most Challenge má nového rekordmana Autodrom, Most, F1, okruhy, the most chellenge | Constructors F1 Constructors F1

Autoshow vítr nesfoukl, soutěž The Most Challenge má nového rekordmana

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 30.10.17 | Aktuálně

Most 2017

Autoshow vítr nesfoukl, soutěž The Most Challenge má nového rekordmana

Sobotní rozloučení se závodní sezonou na mosteckém autodromu se vydařilo. Možnosti svézt se vlastním vozem na velkém závodním okruhu při The Most AUTOSHOW #6 využilo mnoho fanoušků motorismu, neodradilo je ani nevlídné počasí se silným nárazovým větrem. Pořadatelé prodali na 700 desetiminutových jízd. Lákala nejspíš i velmi výhodná cena 150 korun.

Závěrečnými jízdami zároveň vyvrcholil 3. ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge. Celkové prvenství strhl na svou stranu sedmatřicetiletý Jan Popelář z Prahy, když o téměř dvě vteřiny porazil dosud vedoucího jezdce Aleše Pelikána z Pardubic. S Mercedesem AMG GTR Popelář navíc vytvořil nový rekord, poprvé v tříleté historii soutěže pokořil hranici 1:50 minuty a jedno z měřených kol zajel ve velmi solidním čase 1:48,194 minuty. V cíli neskrýval svou radost z dosaženého výkonu, nešetřil však zároveň ani kritikou.

„Vím, že i já jako amatér mohu dosáhnout ještě výrazně lepšího času.

Auto totiž splňuje veškeré parametry a vlastnosti, které výrobce avizuje. Chová se na trati naprosto skvěle. Teď už vím, že některé úseky jsem mohl projet mnohem rychleji. Ale je to samozřejmě i o možnosti s autem se sžít, vyjezdit se. K tomu by mi měla dopomoci i závodní licence, kterou díky vítězství v soutěži mohu získat. Neméně se těším i na pilotování safety caru při Czech Truck Prix,“ shrnul své pocity Jan Popelář.

Závodní licenci letošní šampion získá po absolvování bezplatné okruhové školy, jež je součástí výhry. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodním víkendu evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v září příštího roku. Může také zdarma absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti po letošní sezoně již trojnásobného vítěze evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) Petra Fulína. Soutěžící, kteří dosáhli prvních tří nejlepších časů v jednotlivých kategoriích, se mohou také zdarma zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Petrem Fulínem.

Součástí Autoshow byl také LOUDA CUP. Mezi soutěžícími i diváky stále populárnější jednokolový netradičně pojatý závod s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vlastního vozu přilákal deset řidičů se smyslem pro recesi. „Jak už název závodů napovídá, o rychlost až tak nejde. Vítězem je totiž vždy ten nejšikovnější. Ukazuje se v tomto případě, že trénink dělá mistry. Zvítězil totiž Roman Beneš starší s vozem Ford Focus. Pravidelně a úspěšně se klání zúčastňuje se svým synem,“ upřesnila eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

Dobrou zprávou pro nadšené amatérské jezdce je, že se svých oblíbených jízd po velkém okruhu mosteckého autodromu nemusejí vzdát ani v následujícím období.

Zatímco závodní speciály připravují týmy mechaniků na novou sezonu, volné jízdy pokračují už druhým rokem pod názvem The Most Challenge i v zimních měsících. Nejbližší termíny jsou 11. a 25. listopad a 9. prosinec. Jezdí se vždy od 10:00 do 13:00 a od 14:00 do 16:00 hodin, a to za každého počasí.

Více informací:

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com