Běhání je sport pro všechny. Hrad, závod, běháme na hrad | Constructors F1

etina English Rusky

Běhání je sport pro všechny. Hrad, závod, běháme na hrad | Constructors F1 Constructors F1

Běhání je sport pro všechny.

Martin Plecitý | 15.9.18 | Jak a co cvičit

Běžíme na hrad 2018

Seriál Běžíme na hrad po prázdninové přestávce zamíří na hrad Loket.

1

Předposlední zastávkou seriálu Běžíme na hrad se v letošním roce v sobotu 22. 9. stane majestátný hrad Loket, který stojí na skalním ostrohu v meandru řeky Ohře. Nejen samotný hrad, který byl založen ve 13. století a zahrál si například i v bondovce Casino Royal, ale také historická kulisa města Loket vytvoří impozantní zážitek pro všechny účastníky. Již samotný pohled přes řeku Ohři na hrad ze zázemí závodu, které se nachází v amfiteátru v podhradí, bude pro řadu účastníků nezapomenutelný.

2

 

Závodníci seriálu Běžíme na hrad doposud v letošní sezóně zdolali tři grandiózní hrady, a to Točník, pohádkový Bouzov a „Rumburakovu“ Kunětickou horu.  Čtvrtá zastávka seriálu nebude o nic méně velkolepá, navíc účastníci mají stále možnost zapojit se do seriálového hodnocení na Pětce či Patnáctce a třebas se i umístit. Pro zařazení do seriálového hodnocení je třeba absolvovat a dokončit alespoň dva závody v letošním roce.  Zapojit se rovnou na Lokti je tedy ideální, tratě tohoto závodu patří k těm nejrychlejším v celém seriálu.

Loket zcela jistě patří mezi perly seriálu. Tratě závodů Pětky a Patnáctky vedou podél řeky Ohře a jak na Pětce (jedenkrát), tak na Patnáctce (celkem třikrát) se překonávají „houpací“ mosty přes Ohři. Stejně tak na obou tratích se v závěru probíhá také skalním tunelem nad řekou Ohří. Konečný výběh přímo historickým centrem města Loket až k samotnému hradu je opravdu nezapomenutelný.

Pětka po startu z amfiteátru vede nejdříve směrem od hradu na Staré Sedlo, následně závodníky směruje na cyklostezku vedoucí podél řeky Ohře, kde zhruba po 1,8 km se otáčí zpět přes zázemí s občerstvovací stanicí a následně skrz skalní tunel. Půl kilometru před cílem kříží houpací most, po kterém finišuje historickým centrem nahoru k hradu až do cíle. Celkové nastoupání na Pětce činí kolem 140m.

3

Na Patnáctce se běží na začátku po stejné trati, kterou vede Pětka, pokračuje se však dále až na zhruba pátý kilometr, kde se poprvé přebíhá Ohře přes houpací most. Po vyběhnutém stoupání k občerstvovací stanici a oběhnutém celém Starém Sedle, se trasa opět vrací přes stejný most. Následně se Patnáctka opět podél Ohře vrací zpět k zázemí závodu, skrz skalní tunel a ještě jednou, tedy již potřetí, kříží most přes řeku a končí také závěrečným stoupáním přímo k hradu. Na Patnáctce, která je profilem náročnější jak Pětka, se finišuje s celkovými nastoupanými 330m.

I na Lokti jsou samozřejmě celé dopoledne připraveny závody pro děti. Dětské závodní tratě jsou svojí délkou rozděleny podle věku účastníků v délkách 100, 300, 600 a 1200 m v blízkém okolí registrace  a zázemí závodu.

4

S partnerem, Hypoteční bankou, je opět připravena také soutěž – Rodinný běh Hypoteční banky. K Rodinnému běhu Hypoteční banky se může přihlásit jakákoliv rodina. Jedinou podmínkou pro registraci do Rodinného běhu je, že alespoň jeden z členů rodiny musí být mladší 15 let (rozhoduje rok, nikoliv datum narození). Každý ze členů rodinného týmu může běžet závod podle svého výběru (Pětku nebo Patnáctku), tedy kromě dětských běhů, kde o délce trati rozhoduje věk účastníka. Vyhrává ta rodina, která dosáhne nejlepšího hodnocení, které se určuje jako součet tří nejlepších dosažených pořadí členů týmu. Vítězem se stává ten rodinný tým, který získá součet nejnižší. Pokud dosáhnou rodinné týmy stejného výsledku, rozhoduje o pořadí lepší výsledek nejmladšího člena týmu.

Druhým rokem bude připravený i speciální závod „Čtvrtkilák v brnění“. Otázka, jak že to ve středověku ti borci vlastně dělali, když celý den trávili v brnění, běhali po bitevním poli a ještě v tom museli válčit, nezůstane nezodpovězena. Každý ze zájemců o odpověď na otázku, si to bude moci sám přímo vyzkoušet na Lokti! K obléknutí bude k dispozici zhruba 15 kilo železa, do ruky pak přijde halapartna s praporcem a finálně se změří poctivý Čtvrtkilák. I na Lokti budeme hledat ty nejrychlejší rytíře a rytířky. Dobrou zprávou je, že brnění bude jen od pasu nahoru a na hlavě opravdová středověká přilba. Překonat vítězný čas z loňského Točníku 0:46min, který nastavil Roman Šebrle, bude určitě výzvou pro nejednoho zájemce. Všem statečným rytířům a rytířkám dosavadních tří závodů se zdolat rekord nepovedlo.

Registrace začínají v 9:30 hodin v amfiteátru v  podhradí Lokte. Od 10 hodin začíná Pohádková cesta, na které na ratolesti budou čekat oživlé pohádkové bytosti. Děti v průběhu absolvují sedm zastávek, při kterých plní fyzické i vědomostní úkoly a na konci na všechny čeká sladká odměna. Během zpracování výsledků závodů vyplní čas interaktivní šermířské vystoupení. Pro všechny registrované je pak připraven i soutěžní kvíz Tajemství hradu s hodnotnými cenami. Prvních 250 registrovaných na Pětku a Patnáctku si bude moci vybrat mezi seriálovým tričkem nebo jedním ze čtyř sportovních šátků, vše od partnera Kilpi. Všichni registrovaní účastníci mají slevu na vstupném na hrad Loket.

Časový program Běžíme na hrad Loket:

  9:30   začínají registrace závodníků

10:00   začátek Pohádkové cesty

11:00   start Dětských závodů – 100 m

11:15   start závodu na 300 m

11:30   start závodu na 600 m

11:45   start závodu na 1200 m

12:15   vyhlášení dětských závodů

13:00   start PĚTKY

14:10   vyhlášení závodu na 5 km

14:30   start PATNÁCTKY

16:00   konec Pohádkové cesty

16:30   vyhlášení závodu na 15 km a Rodinného běhu

 

 

Seriál Běžíme na hrad nabízí opravdové běžecké závodění v kombinaci s prima programem i pro ty, kteří přišli třeba jenom povzbudit závodícího člena rodiny. Především děti si pak přijdou na své, a to nejen při závodech. Běžíme na hrad je tak unikátní běžeckou akcí, která spojuje sport, kulturu, zlevněné vstupné na hrad ale i doprovodný program pro dospělé a pro děti. Stále se můžete registrovat na našich stránkách www.bezimenahrad.cz

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com