Bilance HKC Racing Teamu za složitý rok není vůbec špatná HKC, Racing, 2020 , F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Bilance HKC Racing Teamu za složitý rok není vůbec špatná HKC, Racing, 2020 , F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Bilance HKC Racing Teamu za složitý rok není vůbec špatná

Dušan Matouš/HKC RACING | 8.12.20 | Aktuálně ze světa

HKC RACING 2020

Na dvě desítky jezdců v barvách mosteckého závodního týmu se letos účastnilo omezené motokárové sezóny.

1

Bylo to díky spolupráci HKC Racing Teamu a Prague Academy, jejíž frekventanti v Mistrovství České republiky a v Poháru Autoklubu ČR startovali pod hlavičkou HKC. Mezi účastníky obou seriálů tak šlo o nejobsazenější startovní listinu. Kromě kvantity se ovšem projevila také kvalita, protože ve většině kubatur a tříd obsadili závodníci přední příčky a do sbírky týmu přibyly i tři nové mistrovské tituly.

2

HKC 

Vyjmenovat úplně všechny výsledky není dost dobře možné. Za zmínku každopádně stojí mistrovské tituly Tomáše Slípky v pohárovém hodnocení třídy Mini 60, Václava Procházky v OK Junior a mistrovský titul Tomáše Nováka ve třídě OK. "Kromě toho ovšem naši kluci obsadili i řadu druhých a třetích míst v celkovém hodnocení sezóny. Namátkou musím pojmenovat Alana Truksu, Matěje Preusse, Jeronýma Preusse a Miloše Roudnického. To jsou stříbrná umístění a bronzy ve svých třídách vybojovali Sebastian Šťastný, Mateo Podlipný, Vašek Strakatý a Matěj Kácovský," řekl trenér Ivan Houzák.

V sezóně 2020 se odjely vlastně jen tři regulérní podniky obou seriálů a podle původních propozic se celkové hodnocení pro nízký počet závodů vůbec nemělo vyhlašovat.

HKC1

Komise kartingu Autoklubu ČR ale nakonec rozhodla, že dosažené bodování  za závody v Chebu, Písku a Vysokém Mýtě přeci jenom zohlední a mistry oficiálně vyhlásila. "Možná je to proto, aby se jezdci zdravě namotivovali pro příští sezónu, i když o její podobě zatím logicky není jasno. Faktem je, že naši jezdci pokaždé velmi tvrdě bojovali a možná by při původně plánovaných pěti víkendech nasbírali těch bodů ještě mnohem víc," dodal trenér.

Zimní přestávka probíhá klasicky ve znamení repase techniky, oprav a údržby motokár. Zaznělo, že o sezóně 2021 ještě není rozhodnuto, nicméně příprava na ni se rozhodně nemůže podcenit. Naděje na její regulérní průběh trvají a trochu je posiluje i postupné uvolňování restrikcí v posledních dnech. Mostecký HKC Racing Team tak bude i v roce 2021 připraven co nejlépe bojovat a reprezentovat.

 

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com