Boj o šampionát pokračoval v Mostě, vítězství si rozdělili Pekař a Tim Skoda Octavia, testy automobilů, testy, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Boj o šampionát pokračoval v Mostě, vítězství si rozdělili Pekař a Tim Skoda Octavia, testy automobilů, testy, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Boj o šampionát pokračoval v Mostě, vítězství si rozdělili Pekař a Tim

Josef Hora/ Most | 23.6.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

Pohárový seriál Octavia Cup pokračoval třetím letošním podnikem na mosteckém autodromu. Octavia Cup se vrátil do Mostu po sedmi letech a i tentokrát to byla velkolepá oslava motorsportu. Vítězství v závodech si rozdělili Tomáš Pekař s Gáborem Timem.

Závod 1
Pole position si do prvního závodu vyjel VIP jezdec Tomáš Enge, který tak překonal všechny zkušené experty na vozy s předním náhonem. V sobotním závodě se však již tempo opět udávala velmi rychlá trojice Pekař, Tim, Vorba. První jmenovaný se velmi záhy dostal na první místo, které však musel prakticky po celý závod bránit. Jediné chvíle klidu mu darovala safety car fáze po hromadné havárii Bareše, Klobásy a Meixnera. Po třech kolech za zpomalovacím vozem se na vedoucího Pekaře nejdříve dotíral Tim, před kterého se později dostal Vorba. Ani tomu se však před jezdce týmu Carpek Service nepodařilo dostat. Pekař tak zvítězil podruhé v letošní sezoně.

Závod 2
Ve druhém závodě se na startovním roštu otáčelo 7 nejrychlejších jezdců ze soboty. Z pole position tak startoval Petr Fulín jun., zatímco vítěz prvního závodu Pekař startoval až sedmý. Ihned po zhasnutí červených světel potvrdil roli favorita Gábor Tim, který se propracoval z pátého místa na pozici druhou. Maďarský jezdec se v mžiku dostal do čela a bylo jen otázkou času, kdy se k němu přiblíží Tomáš Pekař. Za několik minut se oranžová Octavia dotáhla na vedoucího Tima a opět začala další z velkolepých bitev letošní sezony, do které se na konci závodu připojil i Michael Vorba. Pozice se však, přes veškerou snahu všech jezdců, neměnily.

Tyto výsledky v konečném součtu rozhodli o tom, že celkovým vítězem víkendu se stal Tomáš Pekař. Pohár za druhé místo převzal Gábor Tim a na bronzový stupínek vystoupal Michael Vorba.

Průběžné pořadí
První místo si tak po závodech na mosteckém autodromu upevnil Gábor Tim, který má na kontě 134 bodů. Druhý Tomáš Pekař však z náskoku maďarského soka ukrojil a jeho bodový stav činí 112 bodů. Michael Vorba disponuje 101 body. Zajímavá bitva je i o čtvrté místo, kde Adama Rzepeckiho, Sebastiana Steibela a Augusta Macbetha dělí pouhých pět bodů.

Příští závodní víkend
Podnik s pořadovým číslem 4 se uskuteční na Slovensku. Dlouhé rovinky, ale i technické pasáže. Takový je náročný, ale jezdci velmi oblíbený Slovakia Ring. Nedaleko Bratislavy se bude závodit od 19. do 21. srpna.

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com