Brněnské loučení se sezónou TCR, Europe, Brno, autodrom, Janík, Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Brněnské loučení se sezónou TCR, Europe, Brno, autodrom, Janík, Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Brněnské loučení se sezónou

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 18.10.22 | Aktuálně

Janík Motorsport-TCR- Brno - 2022

V závěru sezóny 2022 zakusil Janík Motorsport  jeden z logisticky nejnáročnějších týdnů letošního roku. Jedna část týmu odcestovala do Barcelony k finálovému podniku TCR Europe a ta druhá zamířila do Brna, kde ji čekalo hned několik akcí najednou.

1

Čtvrtek a pátek patřily testování a taxi jízdám. David Dědek vozil jednak své partnery a kamarády jako poděkování za sezónu a Václav Janík mj. také zájemce z řad veřejnosti, kteří si mohli tento nevšední zážitek dopředu domluvit přes sociální sítě nebo webové stránky týmu.

2

 

David Dědek se zároveň věnoval testování před posledním závodem Mistrovství ČR v automobilových závodech do vrchu, který se na Masarykově okruhu jel v sobotu. Do testovacího programu se zapojili ještě Tomáš Konvička a s úplnou premiérou na voze Norma M20FC také Milan Haboň.
Do sobotního mokrého mistrovského závodu automobilů do vrchu "V.GMS – HILL CLIMB RACE CARS" startovali David Dědek (Norma M20 FC), Jiří Svoboda (Lola B02/50), Marek Rybníček (Nova Proto NP 01) a Václav Janík (hostující ve voze Marka Rybníčka - KTM X-Bow GTX).  David Dědek bravurně ovládl svou skupinu a absolutně dojel 5., Marek Rybníček dokončil svou skupinu 2. a  3. absolutně a taktéž Václav Janík  dokončil brněnský podnik 2. ve skupině a jako 9. jezdec absolutního pořadí. Jiří Svoboda bohužel v náročných povětrnostních podmínkách a po drobné jezdecké chybě závod nedokončil.

V neděli tým nasadil dva vozy KTM X-BOW R do osmihodinového závodu ze série ARC ENDURANCE „8h Le Brno II.“, který byl taktéž posledním podnikem letošní Le Serie. Cílem ale bohužel projel jen jeden z nich. Posádka ve složení Milan Vaněček, Josef Čikl a Tomáš Konvička musela vůz po téměř čtyřech hodinách odstavit pro technickou poruchu spojky. Martinu Kalvasovi, Milanu Haboňovi a Martinu Kalvasovi ml. se naštěstí problémy vyhnuly a trojce jezdců dovezla druhé KTM do cíle na třetím místě ve třídě, čímž zpečetila své druhé místo v celkovém hodnocení seriálu pro sezónu 2022.

V současné době se tým přesouvá do Mostu, kde ve druhé polovině týdne uskuteční třídenní akci pro svého hlavního partnera Hyundai.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com