Brněnský sezónní start Nutrend Racingu Nutrend, racing, Janík, závody, automotodrom ,Brno, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Brněnský sezónní start Nutrend Racingu Nutrend, racing, Janík, závody, automotodrom ,Brno, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

Brněnský sezónní start Nutrend Racingu

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 9.4.19 | Aktuality

Nutrend Racing 2019

Nutrend Racing nastoupil na Masarykově okruhu v Brně osvědčený program a dovršil tak zahájení letošní sezóny formou několikadenního testování na domácím okruhu.

V Brně dostaly prostor okruhové i kopcové speciály, tak si pojďme shrnout uplynulý týden z pohledu šternberského týmu, který byl plný adrenalinu a vůně vysokooktanového benzínu.

Start letošních mistrovství automobilových závodů se kvapem blížil, a tak bylo nutné doladit poslední detaily na závodních strojích i formě kompletní jezdecké sestavy, jenž bude hájit letos barvy Nutrend Racing. První ostré kilometry týmu na závodní trati se sice uskutečnily již v březnu na italské Monze, nicméně o připravenosti kompletního týmu šlo hovořit až po početných kilometrech na brněnském automotodromu. Jezdcům Nutrend Racing byla v Brně k dispozici kompletní sestava závodních strojů – trojice Norem (M20FC; M30 LMP3 i kopcové turbo M20FC), spolu s KTM X-Bow i Lolou F3000. Stroje se po okruhu proháněly v průběhu týdne s rozdílnými intervaly. Středa a čtvrtek patřily především okruhovým prototypům Norma M20FC a Norma M30 LMP3 či KTM.

1

S KTM X-bow se nám podařilo vykouzlit mnoho úsměvů ze skvělých zážitků při pocitu závodní jízdy, když jsme povozili na okruhu celou řadu našich klientů.

 

V závodních speciálech si pilovali svoji formu známí čeští jezdci Filip Sajler, David Dědek, Marek Rybníček nebo Jiří Špalek. Své úkoly si do Brna přijeli splnit i piloti, jejichž jména budou letos spjata s reprezentací týmu v okruhovém či kopcovém šampionátu. Jejich poslání bylo připravit se co nejvíce na blížící se víkendový úvodní vrchařský podnik a samozřejmě okruhový start sezóny na maďarském Hungaroringu. Sestava Václav Janík, Petr Lisa, Balász Volontér a Tomáš Konvička si vyzkoušela příslušnou techniku a její využití v plném tempu před prvním okruhovým setkáním na slavném okruhu F1 na jih od Bratislavy, jenž na ně čeká již tento víkend. S brněnským testem si poradili všichni zmínění perfektně. Množství nasbíraných dat z velké porce tréninkových kilometrů velmi dobře poslouží ke vstupu do nové sezóny: „Letošní rok chceme začít naplno už od startu prvního závodu. Budeme chtít využít zkušeností z předešlých let, což platí především o Normě M30 LMP3, se kterou vstupujeme do druhé sezóny a jsme podstatně zkušenější při jejich startech. Celý tým i jezdecká sestava se velmi těší na souboje na okruhových kláních, které mají skvělou atmosféru. Jak dvoulitrová Norma, tak LMP3 jsou ve 100 % kondici a jsou připravené pro letošní souboje o vavříny. Jak jsem sledoval své týmové kolegy a jejich výkony při testech, to samé platí i pro jejich odhodlání pro letošní sezónu,“ potvrzoval úspěšné brněnské testy Nutrend Racing Václav Janík. Ten zároveň podporoval při prvních letošních kilometrech svého kopcového parťáka Jiřího Svobodu, který bude letos pilotovat opět monopost Lola B02 F3000. Ten se v Brně připravoval na svůj první letošní start při GMS Hillclimb Prologu, tedy první závody letošního domácího kopcového mistrovství. Tento závod představoval závodní tečku za celotýdenním testováním na brněnském okruhu a ve svém rozsahu představoval celkem sedm měřených jízd během jednoho dne. Tento závodní den pak měli v plánu jezdci Václav Janík, Jiří Svoboda, Petr Lisa a David Dědek.

2

Sobotní program závodního dne byl pro Nutrend Racing první letošní příležitostí, kdy se mohl s konkurencí poměřit po dlouhé zimní pauze. Příprava jezdců Nutrend Racing po testovacích dnech za ideálního počasí, přišla se sobotním ranním deštěm lehce vniveč, nicméně zkušení borci si poradili i s mokrým povrchem tratě. Ideálně do soutěžního programu vstoupil Václav Janík, když si vyjel nejrychlejší čas tréninku a přední příčky patřily i Petru Lisovi absolutně třetím časem. Podmínky pro závod byly během prvního klání velmi obtížné – osychající trať a neustále hrozící déšť velmi potrápil všechny piloty. Tyto nástrahy nakonec zvládl lépe úhlavní rival Václava Janíka pro tento závod – Miloš Beneš. Vašek mu byl v souboji o absolutní prvenství rovným soupeřem, ale nepatrné rozdíly nakonec přinesly se dvou sekundovou ztrátou stříbro Nutrend Racingu. Petr Lisa si za proměnlivých podmínek náramně porozuměl s dvoulitrovou M20FC a prototyp dovezl pro absolutní bronz: „Byl to krásný závod, který jsem si náramně užil. Na úvod byla jízda na vodě velkým adrenalinem, ale zvládl jsem to a odměnou mi je absolutní bronz,“ hodnotil svůj výkon spokojený Petr Lisa, jenž dokázal svůj výsledek s Normou M20FC Honda zopakovat i ve druhém závodě. Jeho přímý soupeř, Václav Janík, se s výkonnějším prototypem Norma M20FC Turbo pořádně nadřel pro zopakování výsledku z úvodního závodu: „Věděl jsem, že máme prostor být ještě rychlejší. Na suché trati jsme dost natrénovali a do druhého závodu, jsem chtěl Milošovi vrátit porážku. Bohužel už v úvodní jízdě jsem neodhadl ideální brzdný bod před jedním z retardérů a bylo po nadějích. Navíc jsem inkasoval 10-ti sekundovou penalizaci za nesprávný průjezd mezi umělým zpomalovacím retardérem a rázem z toho byl boj o druhé místo proti Petru Lisovi, “ informoval o svých problémech na trati Václav Janík, které ho zbrzdily během druhého závodu. Nejrychlejším časem druhé jízdy si spravil chuť po nezdařeném úvodu, a nakonec zopakoval druhé absolutní místo i ve druhém závodě.

3

Na závěr zbývá zhodnotit výkony dvojice Svoboda / Dědek. Jiří Svoboda, který se představil poprvé po zimní pauze v kokpitu monopostu, měl cíl v tomto závodě najít jezdeckou jistotu a osahat si výkonnou Lolu. Jeho časy nasvědčovaly velký progres, který ho bude s přibývajícími kilometry v průběhu sezóny posouvat výše ve výsledkových listinách – v Brně to tentokrát stačilo na absolutní 8. místo. Premiéra u Nutrend Racing se pro Davida Dědka bohužel neobešla bez technických potíží jeho Alfy, které ho zastavily už v prvním závodě… Nutrend Racing se po vydatné porci závodních i testovacích kilometrů v Brně přesouvá jižně na maďarský Hungaroring, kde bude hájit své výborné výsledky ve FIA CEZ a Mistrovství České republiky v závodech na okruzích z předešlých sezón, již tento víkend. V permanenci budou opět sportovní prototypy Norma a kompletní Nutrend Racing!

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com