Brno uvidí velké finále Octavia Cupu Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1

etina English Rusky

Brno uvidí velké finále Octavia Cupu Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1 Constructors F1

Brno uvidí velké finále Octavia Cupu

Josef Hora/ Most | 7.9.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

První sezóna nového Octavia Cupu nezadržitelně směřuje ke svému závěru. Po závodech na Hungaroringu, Red Bull Ringu, Mostě a Slovakia Ringu zamíří pole jezdců na brněnský Masarykův Automotodrom, kde se o tomto víkendu uskuteční velké finále sezóny 2016.

K zisku trofeje pro nejlepšího jezdce má nejblíže maďarský závodník Gábor Tim, který doposud zvítězil v šesti z osmi odjetých závodů. V tabulce průběžného hodnocení mu však na paty šlape dvojice českých jezdců Tomáš Pekař a Michael Vorba. I přestože Maďarův náskok v tabulce je poměrně značný Pekař s Vorbou udělají v Brně maximum proto, aby Timovu korunovaci překazili, anebo ji přinejmenším odsunuli až na závěrečný závod.

Závody Octavia Cupu patřili ve všech čtyřech předchozích případech k vrcholům daného podniku a tak věřme, že nejinak tomu bude i při velkém brněnském finále, kam dorazí celé pole čítající sedmnáct jezdců z šesti států.

Mimo bojů první trojky se můžeme těšit také na představení Sebastiana Steibela, Petra Fulína jr., bratrů Rzepeckých, či Američana Augusta Macbetha, jehož výkony při posledním podniku na Slovakia Ringu zvedly ze sedaček nejednoho diváka. V roli VIP jezdce se brněnskému publiku představí také závodící herec David Suchařípa, jenž má již zkušenosti s Octavia Cupem předchozí generace.

Závěrečné dějství Octavia Cupu sezóny 2016 je tedy ještě před námi, nicméně již nyní se horlivě připravuje ročník 2017, ve kterém by mělo dojít na další rozšíření startovního pole. Více k tomu již říká promotér, pan Luděk Diviš:

"Pro sezónu 2017 očekáváme rozšíření startovního pole a to minimálně na dvacet jezdců. Aktuálně máme v provoze 17 aut a přípravy dalších budou dokončeny v následujících týdnech. Hovořit o přesných číslech je nyní zatím předčasné, ale jsem přesvědčen, že mnohé napoví testovací den. Ten proběhne v říjnu, nebo v listopadu na mosteckém autodromu, kde bychom také chtěli představit podobu nového závodního kalendáře.”

Harmonogram brněnského víkendu počítá s půlhodinovým pátečním tréninkem a stejně dlouhou kvalifikací (ve 13:35). Poslední dva závody sezóny 2016 pak diváci uvidí v průběhu soboty a neděle. Jejich starty jsou naplánovány na 13:20, resp. 14:40.

 

Časový harmonogram víkendu v Brně:
Pátek 9. 9.
9:55 - volný trénink - 30 min
13:35 - kvalifikace - 30 min

Sobota 10. 9.
13:20 - 1. závod

Neděle 11. 9. 
14:40 - 2. závod

 

Parametry okruhu:

Délka: 5 403,19m
Šířka: 15,00m
Zatáčky: 14 (6 levých, 8 pravých)
Přímé úseky: 13

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com