Bronzový návrat na Andrův chlum Janík, Motorsport, Václav Janík, | Constructors F1

etina English Rusky

Bronzový návrat na Andrův chlum Janík, Motorsport, Václav Janík, | Constructors F1 Constructors F1

Bronzový návrat na Andrův chlum

Pavlína Janíková/JV Sport Racing team ,s.r.o. | 29.8.19 | Aktuálně

Janík Motorsport 2019

Závěrečný podnik mezinárodního poháru FIA byl letos naplánován na českém kopci, který je charakteristický 21 zatáčkami - na Ústecké 21“.

1

V Ústí nad Orlicí se rozhodovalo o posledních dosažitelných bodech do hodnocení sedmi dílného vrchařského šampionátu. Nutrend Racing si tento závodní svátek na české půdě nenechal ujít a vyrazil k závodu s trojicí speciálů.

Stejně jako v předchozí části sezóny se Nutrend Racing chtěl v průběhu závodního víkendu porvat o místa mezi nejrychlejšími jezdci ve svých třídách a kategoriích. Václav Janík, Jiří Svoboda i Petr Lisa měli během dvou soutěžních dní ukázat své jezdecké umění hned 8-krát. Závodní víkend se totiž jel zároveň jako dvojitý pro hodnocení Mistrovství České republiky (jeden sobotní a jeden nedělní závod) a v neděli se hodnotilo i do FIA International Hill Climb Cupu.

Závodnímu víkendu přálo počasí a tak si jezdci mohli naplno vychutnat po několika letech odmlky obnovený závod Ústecká 21“ s evropskou konkurencí. Jiří Svoboda se v Ústí představil s formulí Lola B03/51 ve skupině monopostů a zaplněným ochozům okolo trati ukázal svoji rychlost. V sobotním programu si pod rozhlednu na vrcholu kopce vyšplhal pro 3. místo ve skupině E2-SS a s výrazným zrychlením tento výsledek zopakoval i v neděli. K těmto dílčím výsledkům pak přidal vítězství v hodnocení FIA Cupu v rámci své skupiny E2-SS a 25 bodový příděl mu zajistil posun na konečné 4. místo v hodnocení divize 2!

Výraznou stopu v evropském poháru zanechal i Václav Janík.

2

Do posledních závodů bojoval stejně jako v předchozích sezónách o první pozici. Na závěrečném podniku již sice neměl šanci překonat letos nejlépe bodujícího a zároveň v závěru sezóny rychlejšího Francouze Petita, ale ještě byla šance udržet druhé místo v konečném hodnocení. Pro evropský pohár byl důležitý nedělní výsledek závodu, kde situace s hodnocením výsledků nabízela dvojí přístup, jak naložit se samostatným závodem – matematicky bez sportovního ducha nebo sportovně v závodním stylu. Pro Nutrend Racing byla jasnou volbou druhá varianta a tak se s časomírou na 3650 metrů dlouhé Ústecké 21“ porval o každou desetinu sekundy. V průběhu  celého víkendu měl Václav Janík v plánu atakovat Sebastiena Petita a na domácí půdě mu znepříjemnit závěr sezóny. Petit ale ukázal, že je letos nepřekonatelný a jezdce Nutrend Racingu v nedělním závodě nepustil do popředí: „V Ústí jsem několik let nestartoval a s Normou to bylo vůbec poprvé. K závodu jsme tak přijížděli přibližně ve stejné situaci s Petitem, který zde startoval úplně poprvé. Celý víkend jsem se snažil najít potřebnou rychlost, která by stačila na mého soka, ale v Ústí jsem na něho recept nenašel a nakonec si odvážím ze závodu druhé místo, což ale pro mě znamená opuštění druhé příčky a zisk bronzové pozice v celkovém hodnocení FIA Cupu 2019. Jsem rád, že jsem se letos mohl utkat se Sebastienem. Nutil mě hledat limity a posouvat svoji jízdu dále. Ukazoval mi v závěru sezóny, že s Normou je možné jet ještě rychleji. Byť není konečný výsledek šampionátu v náš prospěch, po sportovní stránce jsem nesmírně naplněn, jak jsem si proti francouzskému soupeři zazávodil,“ shrnul stručně závod v Ústí a letošní pohárovou sezónu třetí nejúspěšnější jezdec, Václav Janík. Na Ústecké 21“ si navíc v hodnocení  českého šampionátu připsal dvě prvenství v rámci skupiny E2-SC a dvě absolutní stříbra.

3

Petr Lisa se po krátké pauze vrátil do kokpitu Normy M20FC v dvoulitrové specifikaci a v Ústí si s technickou tratí rozuměl. Po celý víkend si v jednotlivých jízdách dovoloval ukrajovat časové úseky v řádech sekund až v neděli zakončil svoje účinkování na jedenadvacítce na hodnotě 1:56,77 a v rámci českého mistrovství se prosadil mezi TOP 5 jezdce v absolutním pořadí! K tomuto úspěchu si navíc přidal dílčí třetí místo v nedělním závodě v rámci skupiny E2-SC pro sportovní prototypy. Hodnocení evropského poháru v nedělním závodě mu pak přisoudilo čtvrté místo v hodnocení divize 2.

Tým Nutrend Racing by rád poděkoval všem příznivcům, kteří ho podporovali v letošní cestě po tratích FIA mezinárodního vrchařského poháru, kde se jezdecké sestavě Václav Janík a Jiří Svoboda podařilo zakončit třetím a čtvrtým místem v divizi 2 pro závodní speciály. FIA pohár 2019 je již sice minulostí, ale vrchařské zápolení si Nutrend Racing užije ještě při závěrečném podniku českého mistrovství v Divákách, kde bude Nutrend Racing usilovat o zisk titulu českého mistra. Závod v Divákách je na programu 14.-15. září.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com