Česká závodnice Gabriela Jílková má za sebou starty s nejrůznějšími vozy, tentokrát však zavítala do tajů zatím neokoukaných, tedy Prototype Cupu Germany. Gabriela Jílková, Prototype Cup Germany, motorsport , 203 | Constructors F1

etina English Rusky

Česká závodnice Gabriela Jílková má za sebou starty s nejrůznějšími vozy, tentokrát však zavítala do tajů zatím neokoukaných, tedy Prototype Cupu Germany. Gabriela Jílková, Prototype Cup Germany, motorsport , 203 | Constructors F1 Constructors F1

Česká závodnice Gabriela Jílková má za sebou starty s nejrůznějšími vozy, tentokrát však zavítala do tajů zatím neokoukaných, tedy Prototype Cupu Germany.

Vláďa Rožánek/foto Heinz Mösinger | 3.5.23 | Aktuálně

Prototype Cup Germany - Gabriela Jílková - 2023

Gabriela Jílková v Prototype Cupu Germany 2023

Gabrielu Jílkovou znají čeští příznivci řízných závodních vozů asi dobře, netřeba připomínat její starty v cestovních vozech, formulových monopostech a v poslední době také s GT vozy zvučných jmen.Tento rok se ovšem vydala na cestu dosud nevyzkoušenou, a to do prototypů. Prototype Cup Germany má za sebou úvodní sezónu, kterou brázdil především domácí autodromy v Německu. Závody pořádá skupina Creventic a loňský první ročník jezdci navštívily okruhy ve Spa, Lausitzringu, Nürburgringu a Hockenheimringu.

Celkovým vítězem se loni stala posádka Besler Berkay a Dient Marvin na voze Ligier JS P320. Druhá skončila německá posádka Weiss Leonard a Kratz Thorsten na Duqueine D08 a bronzová příčka patřila celkově dvojici Mundig Donar a Lüthen Matthias na voze Duqueine D08. Se stejným vozem také startoval Luxemburčan Gary Hauser, Sebastian von Gartzen, nebo Polák Damian Ciosek s Ligierem JS P320.

1

Kalendář Prototype Cup Germany 2023:

Hockenheim 28.-30. dubna

Oschesleben 26.-28. května

Zandvoort 23.-25. června

Norisring 07.-09. července

Assen 01.-03. září

Nürburgring 13.-15. října

 

První závodní jízdu nového ročníku na autodromu Hockenheiring, konaného za velmi nepříznivých klimatických podmínek, vyhrála posádka Julien Apóthéloz ze Švýcarska a Kolumbijce Oscara Tunjo na voze Duqueine D-08. Druhou jízdu na Hockenheimringu vyhrála dvojka Gary Hauser z Luxemburska a Markus Pommer z Německa.

2 

Naše závodnice Gabriela Jílková jela s prototypem Duqueine D-08 ve stáje JvO Racing by Downforce Motorsport se svým kolegou Lucasem Mauronem ze Švýcarska a zajeli krásné čtvrté a šesté místo a po závodu na Hockenheimringu jim patří v celkové klasifikaci čtvrté místo. Před nimi figuruje další známý jezdec českým divákům Polák Robin Rogalski a celkově vede G. Hauser s M. Pommerem, když nasbírali 45 bodů a vedou o 4 body před Apothélozem a Tunjem. Wolfgang Payr, kterého známe ze Sports Car Challenge zatím figuruje na 12. místě. Závodí zde i známé stáje Konrad Motorsport, či Gebhard Motorsport.

3

Další závod má Prototype Cup Germany na programu 26.-28. května na autodromu Oschersleben, tedy kousek od českých hranic.

Celkové pořadí Prototype Cup Germany 2023 můžete prostudovat zde: Standings (prototypecup.com)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com