Chorvatské "prázdniny" FULLINRACE ACADEMY: změny počasí, dramata i dobré výsledky Fullín, TCR, F1, | Constructors F1

etina English Rusky

Chorvatské "prázdniny" FULLINRACE ACADEMY: změny počasí, dramata i dobré výsledky Fullín, TCR, F1, | Constructors F1 Constructors F1

Chorvatské "prázdniny" FULLINRACE ACADEMY: změny počasí, dramata i dobré výsledky

Zdeněk Míka /Foto :VEKRA Racing Team | 7.8.19 | Aktuálně

TCR 2019

Třetí víkend sezóny TCR Eastern Europe hostila trať Grobnik nedaleko Rijeky.

Český tým Petra Fulína v obou sprintových závodech sahal na stupně vítězů a ve vytrvalostním klání ESET Endurance pak dominoval časům na jedno kolo.

1 

Zhodnotit víkend jedinou větou však nelze. Dramatické dny na chorvatské půdě způsobila řada faktorů. Tím prvním bylo počasí – během kvalifikací panovalo sucho a velké horko, pro nedělní závody pak byla hlášena průtrž mračen. Ještě předtím ale na řadu přišel hodinový závod. Petr Fulín a Carol Wittke se oba ve svém stintu postarali o nejrychlejší kola závodu, přesto se vítězství vybojovat nepodařilo. "Měli jsme smůlu. Naše tempo bylo bezkonkurenční, ale bohužel nám prasknul tlumič a my jeho výměnou nabrali ztrátu, která už nešla dojet," hodnotil čtvrtou příčku v závodě Petr Fulín, který si ale jízdu za volantem CUPRY TCR pochvaloval: "Rychlost v kombinaci s tratí, která se jede na srdce, bereme jako super zážitek a pro Carola to byl skvělý trénink na nedělní sprinty."


Trénink to byl, ale – jak už bylo zmíněno – za úplně jiných podmínek.

2

Nedělní okolnosti závodu znamenaly pro Petra Čížka i Carola Wittkeho nutnost se rychle adaptovat. To se povedlo skvěle a v obou závodech se drželi v Top 5 a sahali po třetím místě. To se Petr Čížkovi podařilo v prvním závodě vybojovat, v tom druhém po něm sahal Carol Wittke, ale úprava pořadí po předčasném ukončení závodu znamenala čtvrtou pozici. Přesto u týmu panuje spokojenost... "Oba kluci se zrychlují, bylo to vidět ve všech jízdách, takže mám radost. Víkend byl moc fajn, profil trati nás bavil a už se nemůžeme dočkat dalších závodů. Na Slovakiaring budeme testovat," říká Petr Fulín.

 

Petr Čížek dodává: "Trať je to krásná a celkově jsem spokojen, i když v autě bylo odhadem tak sedmdesát stupňů. V neděli jsme čekali, jestli se za takového deště vůbec pojede, ale nakonec se jelo. Bojoval jsem o pozice a třetí a páté místo musím hodnotit kladně. Kdyby mi někdo před začátkem sezóny řekl, že budu třetí v tabulce, klepal bych si na čelo."

 

Carol Wittke pak neskrýval zklamání: "Byli jsme nejrychlejší, ale bohužel, jsme museli do boxů. V neděli jsme museli hodně měnit nastavení, v prvním závodě jsem se přibližoval pódiovým pozicím, ale závod byl ukončen o pár kol dřív. Do druhého jsem startoval ze třetího místa, ale došlo k několika soubojům a já pozici ztratil. Závod byl znovu ukončen a nakonec z toho bylo čtvrté místo. Měli jsme rychlost, ale mohli jsme z ní vytěžit lepší umístění."


Další dějství šampionátu hostí 24. a 25. srpna Slovakiaring.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com