Czech Truck Prix bude k divákům ještě vstřícnější, štědřejší, nabídne řadu novinek Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Czech Truck Prix bude k divákům ještě vstřícnější, štědřejší, nabídne řadu novinek Truck, F1, formule 1, motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Czech Truck Prix bude k divákům ještě vstřícnější, štědřejší, nabídne řadu novinek

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 23.8.16 | Aktuálně

ETRC 2016

Mostecký autodrom přivítá o víkendu 2. až 4. září už počtyřiadvacáté Czech Truck Prix (CZTP). Nejprestižnější závody každoročního kalendáře autodromu jsou součástí evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC). „Naším cílem je spokojený divák. Letos se návštěvníci mohou těšit na řadu novinek a překvapení, jimž je k nám chceme nalákat, pobavit a závodní víkend jim co nejvíce ozvláštnit a zpříjemnit,“ řekla na úterní tiskové konferenci v pražském hotelu Ambassador – Zlatá Husa obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová. Novinářům byl k dispozici i kompletní tým Buggyra International Racing, nejúspěšnější tuzemský účastník seriálu ETRC.

Zásadním vstřícným krokem vůči divákům, ale i zákazníkům, sponzorům a novinářům je podle sportovního ředitele autodromu Michala Marka přesunutí termínu závodů Czech Truck Prix. „Z konce srpna přesouváme závody po mnoha letech o týden, tedy na první zářijový víkend. Důvodem je dlouhodobá kolize s dalším velmi významným tuzemským podnikem, Barum Rally Zlín. Uznali jsme, že pořádat dva závody mistrovství Evropy ve stejnou dobu v tak malé zemi, jakou jsme, je kontraproduktivní. Dělíme se o média, o sponzory, o VIP zákazníky a zejména o diváky. Proto jsme ustoupili a dohodli se FIA a promotérem ETRC. Věříme, že to fanoušci ocení a přesunou se k nám i ti, kteří se chystají také na Barumku,“ uvedl.

Zároveň vyhlásil novou soutěž mosteckého autodromu pro diváky, kteří si vstupenku na CZTP zakoupí v předprodeji. „Výherce z řad běžných smrtelníků se v pátek sveze po dráze jako kopilot v závodním tahači. Oblečeme ho do kombinézy a posadíme vedle špičkového jezdce evropského šampionátu tahačů. V České republice to vůbec není běžné,“ vysvětlil Michal Marek.

Novinkou je také jednotné vstupné do celého areálu, tedy jak na divácký svah, tak i do paddocku, samého „srdce“ závodů. Zblízka si tak zájemci mohou prohlédnout i zázemí jednotlivých týmů. Děti do 130 centimetrů mají vstup zdarma, za větší děti do 18 let věk pak jejich doprovod zaplatí jen 90 korun. „Návštěvníci se mohou těšit na velký kolotoč nebo volný pád z deseti metrů. Velkému zájmu se těší speciální soutěž o 100 volných vstupenek, která končí až v pátek 2. srpna,“ doplnila Svobodová.

Upozornila, že při jednotném vstupném odpadá rozhodování, kdy se jít na závody podívat. Vstupenka platí jeden den, na jejím majiteli záleží, zda si k návštěvě autodromu vybere sobotu, nebo neděli. „Nabízí se tak možnost zakoupit vstupenku v předprodeji, a ušetřit si nepříjemné čekání ve frontě,“ shrnula výhody nového systému vstupného.

Se vstupenkou se diváci dostanou i na Grid walk, což je přístup na startovní rošt těsně před zahájením samotného závodu. Užijí si tak vzrušenou atmosféru těsně před startem a budou nablízku jezdcům a členům jejich týmů.

Na živou muziku se mohou těšit návštěvníci sobotního programu. „Podařilo se nám dohodnout s populární kapelou PORTLESS, koncert pojmeme hodně netradičně. Víc ale neprozradíme, vystoupení bude překvapením nabitého doprovodného programu,“ uvedla eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Tereza Zajíčková.

Doprovodný program je opravdu obsažný. Ve Fan Village se diváci mohou zúčastnit rozhovorů, autogramiád a focení jezdců. Ujít by si neměli nechat ani krátký závod na cílové rovince s vybranými závodními speciály různých druhů a typů, za volant dakarského speciálu usedne David Vršecký. Za podívanou určitě stojí také show nejlepšího českého kaskadéra na motocyklu Martina Krátkého.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com