Další bodový přísun v TCR Eastern Europe TCR Europe, Janík Motorsport | Constructors F1

etina English Rusky

Další bodový přísun v TCR Eastern Europe TCR Europe, Janík Motorsport | Constructors F1 Constructors F1

Další bodový přísun v TCR Eastern Europe

Kateřina Ťuková, Janík Motorsport | 3.5.23 | Aktuálně

TCR 2023

Konec dubna byl v týmovém kalendáři ve znamení druhého závodního víkendu TCR Eastern Europe. V pohotovosti tedy byli všichni tři závodníci pro východoevropský šampionát TCR i jejich speciály Hyundai Elantra N TCR.

1

Závodní víkend na okraji Budapešti začal podobně, jako skončil ten první na Oscherslebenu - dominancí červeno modrých barev. Naši závodníci ovládli kvalifikaci a pro start úvodního závodu si vyjeli první tři místa. Pole position patřila Maťu Homolovi, druhé místo Carlu Czepielovi a třetí byla startovní pozice Adama Kouta.

2 

Hned start závodu přinesl spoustu vzrušení na špici startovního pole. Maťo se lehce propadl a souboj o čelo byl tak především na Carlovi. Ten se ale bohužel nešťastně připletl do kolize, která ho vynesla mimo trať, čímž ztratil spoustu pozic. Ve snaze zabránit dalším kontaktům, se propadli i Adam s Maťem a naše trio odjíždělo z první zatáčky daleko za svými startovními pozicemi. Zbytek závodu byl tedy zejména ve znamení snahy vydobít si co nejvíc míst zpět, což se podařilo. Maťo dojel těsně pod stupni vítězů, Adam o pozici za ním a Carlo uzavřel první desítku.

Pro startovní rošt druhého závodu bylo losem určeno, že si své pozice otočí sedm závodníků z cíle jízdy první. Adam Kout tedy startoval třetí, Maťo Homola čtvrtý a Carlu Czepielovi zůstala jeho desátá pozice. Adam skvěle odstartoval a hned převzal vedení v závodě. Ještě v prvním kole ho dojeli dva ze soupeřů a snaha celé trojice vyhnout se kontaktu v úzkém retardéru zapříčinila výlet mimo trať, po kterém si sice Adam udržel své vedení, na cestu si ale přibalil také desetivteřinovou penalizaci. Maťovi se po problému se spojkou nepovedl ani druhý start, ztratil několik pozic a musel znovu dohánět ztrátu. Dotáhl se až za vedoucí trojici a díky Adamově penalizaci byl v konečných výsledcích klasifikován jako třetí. Adam hned za ním. Carlo si bohužel vybral další porci smůly, po nevybíravém kontaktu od jednoho ze soupeřů musel do boxů kvůli opravě defektu a přesto, že se ještě vrátil na trať, závod pro něho skončil.

Maťo Homola dál vede průběžné pořadí seriálu, Adam Kout je třetí, Carlo Czepiel pátý. Další závodní víkend TCR Eastern Europe bude ve druhé polovině května hostit slavný Red Bull Ring.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com