Do Mostu se po roce vrací MM ČR miniracing MMČR,minibike | Constructors F1

etina English Rusky

Do Mostu se po roce vrací MM ČR miniracing MMČR,minibike | Constructors F1 Constructors F1

Do Mostu se po roce vrací MM ČR miniracing

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 25.7.18 | Aktuálně

Mistrovství ČR miniracing 2018

Do Mostu se po roce vrací MM ČR miniracing

1

Po loňské premiéře se vrací na malý závodní okruh v areálu polygonu mosteckého autodromu republikový šampionát motocyklových talentů na maloobjemových speciálech. Mistrovství ČR miniracing a Mezinárodní přebor ČR miniracing se uskuteční o víkendu 11. a 12. srpna, souboje dětských, juniorských i dospělých (třída Senior Open 50) jezdců fanoušci mohou sledovat zdarma.

Pro Mistrovství ČR miniracing jsou vypsané třídy Mini Moto Junior A, Mini Moto Junior B, Mini GP Stock, Mini GP Open, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP a Senior Open 50. V Mezinárodním přeboru ČR jezdci bojují o celkové vítězství ve třídě Minimotard. Více informací o šampionátu zde.

Šampionát pod patronací Autoklubu ČR organizuje Smrz Academy. Úspěšnou tuzemskou minibikovou akademii založili otec a synové Smržovi, kteří se významně podepsali pod motocyklový sport u nás.

Mostecký závod je šestým z celkem devíti letošních podniků. Týmy zahájily sezonu 19. a 20. května závodem v obci Dlhá na Slovensku, začátkem června se přesunuly do Písku. Souboj o body pokračoval na okruhu ve Vysokém Mýtě a maďarském Kakucsu. Zatím poslední zastávkou byl 14. a 15. července opět okruh v Písku. Po závodním víkendu v Mostě čeká jezdce ještě měření sil o prvním zářijovém víkendu v Třinci a o týden později ve Vysokém Mýtě. Sezona se uzavře o víkendu 22. a 23. září závodem v Českých Budějovicích, je ale vypsán pouze pro třídy Mini Moto Junior a Senior Open.

2 

Ve třídě Mini Moto Junior zatím dominuje Vít Bromovský. Pronásleduje ho však silná skupina v čele s loňským republikovým šampionem Adamem Vyskočilem, Viktorem Čechem a Jindřichem Škopkem. Mini Moto Junior B má průběžného suverénního lídra v Michalu Prokešovi. Podobně je na tom Senior Open 50 dospělých závodníků, v níž dominuje Tomáš Zdařil.

Třída Mini GP Stock by měla být vlajkovou lodí republikového šampionátu. „Ještě loni nejprestižnější třídou byla. Letos ale víc tuzemských jezdců dalo přednost před domácím mistrovstvím seriálu ADAC Minibike Cup, který se jezdí se shodnými předpisy na shodných strojích. Takže úroveň našeho šampionátu drží maďarští jezdci, fantastické výkony předvádí zejména Marin Vincze. Krásné souboje svádí s Jonášem Kocourkem, na záda jim dýchá Marek Kindermann,“ upřesnil Aleš Eder z organizačního týmů šampionátu.

 Ve vedení třídy Mini GP Open je Matěj Kohout, jehož souboje s Alešem Ederem juniorem by měly okořenit mostecký závodní víkend. Mistrovství se střídavě účastní i obrovský talent české motoristického sportu Jakub Gurecký.

Třídu Jawa GP tradičně opanovali bratři Plíškovi, ve třídě Jawa RS se daří Miloslavu Vlčkovi. „Je to atraktivní závodění pro kluky, kteří zůstali věrni Jawě 50 a přestavěli ji na závodní motorku. Ač se může na první pohled zdát, že se závodit na „fichtlu“ nedá, jedná se o ryzí motorsport a zaslouží si velký respekt,“ doplnil Eder.

Účast v pohárové třídě Minimotard je pro většinu jezdců alternativním, tréninkovým doplňkem, do budoucna ale slibuje velmi atraktivní závody. Průběžným vedoucím je Ondřej Honzák. „Doufáme, že se do

3 

Mostu sjedou v letní přestávce i špičky juniorské silnice. Už zahajovacího závodu této třídy v Dlhé se zúčastnil Michal Búlik, loni se ve Vysokém Mýtě ukázali Jirka Mrkývka a Ondra Vostatek,“ dodal Eder

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com