Donington - 3.6.2017 Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1

etina English Rusky

Donington - 3.6.2017 Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1 Constructors F1

Donington - 3.6.2017

Vratislav Ondráček | 3.6.17 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2017

Český motokárový reprezentant Adam Kout vybojoval v kvalifikaci na 1. podnik seriálu Mistrovství Evropy v anglickém Doningtonu celkově 2. místo.

 Zítra tak bude startovat do hlavního závodu z první řady. Společně s Adamem Koutem bude stát v první řadě neměcký jezdec Peter Elkmann, který byl v kvalifikaci nakonec rychlejší o 0,630 s. 

Obě kvalifikační kola neměla pro českého jezdce Adama Kouta hladký průběh. Ještě před kvalifikací mechanici továrního týmu MS Kart Racing stále hledali optimální nastavení motoru a podvozku. Vzhledem k dobrým časům, které zajížděl německý jezdec Peter Elkmann, bylo nutné stále hledat lepší a lepší nastavení superkarta. Hned na začátku druhé kvalifikace se navíc přidal technický problém v podobě prasklého řetězu. Díky bleskové reakci mechaniků se podařilo Adamu Koutovi ještě v závěru  kvalifikace odjet pár kol. I přes tento handicap se podařilo stáhnout ztrátu na Elkmanna na 0,4 s. 

K průběhu kvalifikace sám jezdec Adam Kout dodává: Nebylo to vůbec jednoduché. Peter Elkmann je dnes hodně rychlý. My jsme ale vyzkoušeli spoustu nastavení a teď po kvalifikaci máme k dispozici velké množství parametrů. Večer musíme všechny parametry vyhodnotit a zvolit pro zítřejší závody to nejlepší nastavení. Čeká nás ještě hodně práce. Důležité je to, že startujeme z první řady a od startu do první zatáčky je hodně daleko. Pro průběh závodu bude velmi  důležité, kdo bude první po úvodní zatáčce a kdo jak dokáže šetřit pneumatiky v průběhu závodu. 

První závod se pojede v neděli 4.6.2017 v 9,05 a druhý ve 12,30 místního času.

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com