Donington - 4.6.2017, Adam Kout na druhém místě! Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1

etina English Rusky

Donington - 4.6.2017, Adam Kout na druhém místě! Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1 Constructors F1

Donington - 4.6.2017, Adam Kout na druhém místě!

Vratislav Ondráček | 4.6.17 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2017

Hlavní dvouzávod Mistrovství Evropy superkartů přinesl úspěch českému reprezentantovi Adamu Koutovi úspěch jen částečně.

 

 

V prvním závodě Adam Kout jezdil bezpečně na druhém místě za vedoucím německým jezdcem Petrem Elkmannem. Ve třetím kole tohoto závodu začal Adam stahovat náskok vedoucího jezdce a zdálo se, že by během pár kol mohl Elkmanna na vedoucí pozici začít ohrožovat.

 

V šestém kole ale  Adam musel ze závodu odstoupit pro vážnou poruchu převodovky.

 

Do druhého závodu bylo nutné namontovat rezervní motor, což se šikovným mechanikům továrního týmu MS Kart Racing podařilo bez větších potíží. Adam Kout byl odhodlán dát do druhého závodu absolutní maximum. To se také projevilo na výkonu v průběhu tohoto závodu. Po startu Adam vybojoval do první zatáčky vedoucí pozici. Elkmann ale ještě v průběhu prvního kola převzal vedoucí pozici a tu již neopustil až do cíle. Adam ale po celou dobu jezdil za Elkmannem "v patách" a dokonce zkoušel na Elkmanna zaútočit. Elkmann je ovšem zkušeným pilotem a Koutovi svou pozici "nepůjčil " ani na chvilku. Byl to velice vyrovnaný souboj, když oba jezdci zajeli svá nejrychlejší kola pouze s rozdílem 0,02 s !!! Adam Kout projel cílem druhého závodu na druhém místě. S větším odstupem třetí projel cílem Belgičan Yannick De Brabander, který první závod vyhrál.

 

A.Kout 

 

Adam k druhému závodu dodal: Ještě vůbec nevíme, co se stalo s převodovkou v prvním závodě. Po návratu domů musíme zjistit, co bylo příčinou této závady. Motor je ale značně poškozený. V druhém závodě vše fungovalo skvěle. Jak podvozek , tak i náhradní motor DEA. I když jsem musel první závod předčasně ukončit, tak samozřejmě boj o letošní titul evropského šampiona v superkartech nevzdáváme a už se těšíme na další závod, který se pojede v oblíbeném Assenu.

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com