Druhým závodem pokračovalo Goodyear FIA ETRC na Slovakia Ringu, když závod v Maďarsku byl zrušen. Pojede se tak jen osm podniků evropských kamionů. FIA ETRC, Buggyra, Racing, | Constructors F1

etina English Rusky

Druhým závodem pokračovalo Goodyear FIA ETRC na Slovakia Ringu, když závod v Maďarsku byl zrušen. Pojede se tak jen osm podniků evropských kamionů. FIA ETRC, Buggyra, Racing, | Constructors F1 Constructors F1

Druhým závodem pokračovalo Goodyear FIA ETRC na Slovakia Ringu, když závod v Maďarsku byl zrušen. Pojede se tak jen osm podniků evropských kamionů.

Buggyra Press | 14.6.23 | Aktuálně

Fia ETRC 2023

FIA ETRC 2023 Kiss upaloval na Slovakia Ringu do čela.

Maďar Norbert Kiss se těšil na domácí závod, ale ten bohužel letos nevyšel, a tak si chtěl spravit chuť na Slovakia Ringu. Rychlý slovenský okruh u Orechovej Potoni více vyhovuje rychlejším vozům, ale v kalendáři FIA ETRC už si svoje místo našel. Kvalifikace jasně hovořilao tom, že Kiss se bude po prvním závodě v Misanu chtít prodrat do čela celkové klasifikace tohoto seriálu.

1 

Závody na Slovakia Ringu nezačaly zrovna nejlépe, když start musel být o 30 min posunutý z důvodů špatného počasí. Po 30 minutách komise FIA nakonec závod pustila, ovšem ani ten nemohl být nakonec plnohodnotně dokončen a jezdci závod dojeli pod žlutými vlajkami. Norbert Kiss zvítězil v první jízdě a druhé místo si odvezl Antonio Albacete s MANem a bronz bral Sasha Lenz. Iveco tak muselo na stupně vítězů jen přihlížet a čtvrtý Jochen Hahn se Steffi Halm mohli přemýšlet, jak se na ty stupně před nimi vyhoupnout. Šestým místem se připomněl letos poprvé startující Jamie Andreson z Velké Británie. Chyběl zde jak Hecker, tak i Francouz André.

2

I druhou odpolední jízdu vyhrál Norbert Kiss z Maďarska, a tak směle upaloval do čela klasifikace. Druhé místo si zasloužil s nevelkým odstupem 1,7s Jochen Hahn, a i bronzový podest obsadil pilot Iveca André Kursim. Jamie Anderson své šesté místo z první jízdy ještě vylepšil a čtvrtou pozici a připomněl, že se s ním musí počítat. Jediná Scania ve startovním poli Steffena Faase skončila až devátá.

Nedělní program zahájila třetí jízdou Steffi Halm dost nešťastně a po strkanici s Andersonem skončila a závod pro ni opět skončil. Kiss upaloval od prvních metrů a těšil se na další zlatý pohár. Stal se zde opět nezastavitelným. Závod nedokončil Angličan Newell, který po souboji s Rodruguezem skončil s rozbitým vozem s tříkolovou ztrátou a klasifikován byl na posledním jedenáctém místě. Rodriguez pak dostal napomenutí za rychlou jízdu, kdy jeho tachometr ukazoval více jak 160Km/h.

I čtvrté vystoupení na Slovakia Ringu znamenalo pro Kisse zlatý pohár. Předjížděl jednoho soupeře za druhým. Recuenco, který startoval z čela se mnoho z předních pozic neradoval, a nakonec dojel poslední. Stříbro bral Jochen Hahn z Německa a další pěkný bronzový kov patři do sbírky André Kursima na Ivecu. Halm znovu zabojovala a skončila pátá, když těsně za ní dojel Jamie Anderson z Anglie. Newell, Taylor a Recuenco uzavřeli pořadí v závodu. Ti však bojovali spíše o body do Promotérs Cupu.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com