DRUHÁ ŘADA PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

DRUHÁ ŘADA PRO FILIPA SALAČE Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

DRUHÁ ŘADA PRO FILIPA SALAČE

Jan Koudelka/Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing. www.gresiniracing.com | 10.6.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač a Moto2

Na Autodromo del Mugello dnes končily volné tréninky, po kterých přišly na řadu kvalifikační jízdy. Filip Salač v dopolední třetí tréninkové jízdě vylepšil svůj včerejší čas na hodnotu 1’50,917. V kombinovaném měření obsadil čtvrté místo, které ho posunulo rovnou do druhé části kvalifikace. Pátým nejrychlejším časem si český jezdec týmu QJMOTOR GRESINI RACING zajistil místo ve druhé řadě v nabitém startovním roštu.

1

Nad Mugellem se dnes odpoledne proháněly bouřkové mraky, ale ty nakonec průběh kvalifikace nijak neovlivnily. Ve svém prvním měřeném kole zajel Filip pátý čas, ale soupeři ho krátce poté odsunuli na devátou, desátou a dvanáctou pozici. V závěru kvalifikační patnáctiminutovky se náš jezdec prosadil na třetí místo, a nakonec skončil s časem 1’51,0260 jako pátý, se ztrátou 0,230 sekundy na vítězného Caneta.

2

 „Dnešní den byl o poznání lepší, hned ráno jsem cítil velký pokrok v nastavení a jelo se mi mnohem lépe. V tréninku jsem skončil čtvrtý, takže jsem se rovnou posunul do Q2. Kvalifikace se jela za podobného počasí jako včerejší druhý trénink, takže jsem doufal, že nastavení z rána bude dobré i na odpolední vyšší teploty. Nakonec motorka fungovala velmi dobře a druhá řada je lepší výsledek, než jsem čekal. Ještě stále máme co zlepšovat, ale jdeme správným směrem a uvidíme zítra, jak se nám bude dařit v závodě. Každopádně se moc těším,“ zhodnotil dnešní den v Mugellu Filip Salač #12.

Kvalifikaci na zítřejší závod Moto2 vyhrál Aron Canet, druhý byl Pedro Acosta a před našeho Filipa Salače se dostal ještě Sam Lowes a Joe Roberts. Filip je tak opět mezi úzkou světovou špičkou, do které se zařadil už v úvodním podniku letošní sezóny.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com