Dva zlaté zářezy pro Maxe Karhana na Masaryk Racing Days F4,CEZ, aktuálně, Max Karhan, Brno | Constructors F1

etina English Rusky

Dva zlaté zářezy pro Maxe Karhana na Masaryk Racing Days F4,CEZ, aktuálně, Max Karhan, Brno | Constructors F1 Constructors F1

Dva zlaté zářezy pro Maxe Karhana na Masaryk Racing Days

V.Rožánek/ M.Sanytrák | 12.9.24 | Aktuálně

F4 CEZ 2024

Mimořádného úspěchu dosáhl mladý pilot Max Karhan na trati automotodromu v Brně, kde se o víkendu konal další závod série F4 CEZ s monoposty Tatuus Abarth 1,4 turbo.

1

Hned dvě vítězství čekala na brněnském automotodromu konané v rámci Masaryk Racing Days na Maxe. Nebylo to však zadarmo. Tvrdá práce celého týmu Jenzer Motorsport započala už od středy, kdy tým dorazil do jihomoravské metropole k předposlednímu závodnímu víkendu seriálu pro nadějné závodníky F4 CEZ. Na telefonu byl k dispozici i Maxův kouč Jiří Jupa, který se tentokrát závodů neúčastnil, i přes to si Max velmi cení jeho dobrých závodních rad. Když nezávodil, sledoval ostatní závody a hledal, kde by mohl eventuelně ještě zrychlovat.

2

Už páteční kvalifikace v teplém letním počasí naznačila, že závody v Brně budou velmi napínavé, a že šance na úspěch na domácí trati bude. Kvalifikaci vyhrál sice Kirill Kutskov z týmu Maffi Racing, druhý hned za ním skončil Max Karhan s odstupem pouhých 0,057s, třetí místo obsadil syn mistra světa F1 Oscar Wurz, který mimochodem vedl průběžnou klasifikaci F4CEZ certifikovanou FIA. Zajímavostí byl start Australanky Joanne Ciconte. Na jedenáctičlenném startovním poli měl stříbrný úspěch z kvalifikace velkou váhu a Max už se nemohl dočkat prvního zhasnutí červených světel sobotního závodu.

Na startu v sobotním předpoledni stálo všech 11 pilotů a pilotek. Max odstartoval skvěle, ale několik vozů včetně Kutskova zůstalo stát i přes zhasnutí červených světel na startu, zřejmě kvůli rozpálenému asfaltu brněnské trati a zhatil plány několika jezdců. Max však vpředu uháněl skvěle a nenechal se ničím rozhodit. Kutskov s Wurzem sice nastolili režim stíhací jízdy a chvílemi se zdálo, že Maxe stahují, ale pneumatiky už tolik neposlouchaly. Výsledkem bylo další Maxovo vítězství, které tak přidal ke zlatým pohárům ze Slovakia Ringu a z Mostu.

3

Druhá jízda se jela v neděli a započala jednou ze dvou nedělních závodů. Velká teplota trati přála ve výkonech Maxe Karhana a ten dokázal v neděli zvítězit už ve svém čtvrtém závodě a druhém na domácím okruhu v Brně. Kirill Kutskov tentokrát cíl závodu neviděl a Oscar Wurz se musel spokojit s druhým místem, s více jak pětivteřinovou ztrátou. Bronz obhájila Nathanae Berreby ze Švýcarska. Pěkně zajel na čtvrtém místě i Rakušan Simon Schranz ze stáje Renauer Motorsport.

Druhý nedělní závod končil program Masaryk Racing Days v podvečerních hodinách, kdy byla trať už řádně od rána pogumovaná od ostatních vozů. Max si pro start do třetí jízdy vylosoval 5 místo na roštu, ale díky penalizaci Kutskova poskočil o místo kupředu.

Na závody mají formule předepsaný počet pneumatik, a protože už nebyly ve třetí jízdě na horkém asfaltu v perfektní kondici, jel Max na jistotu a skončil jako čtvrtý. To však znamená, že před posledními 3 závodními jízdami této sezóny F4CEZ zůstává v Max v těsném závěsu za Kutskovem a F4CEZ vévodí Oscar Wurz.

Úspěchů v Brně si velmi vážíme a děkujeme stáji Jenzer Motorsport i všem našim sponzorům za bezvadnou spolupráci.

Sledujte s námi výkony Maxe Karhanaa podpořte ho svým fanděním na Salzburgringu 21.–22.9.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com