Ecce Homo - Šternberk 2022 - Janík Motorsport Ecce, Homo, Šternberk, 2022, | Constructors F1

etina English Rusky

Ecce Homo - Šternberk 2022 - Janík Motorsport Ecce, Homo, Šternberk, 2022, | Constructors F1 Constructors F1

Ecce Homo - Šternberk 2022 - Janík Motorsport

Milan Marušák/ Janík Motorsport | 31.5.22 | Aktuálně

Ecce homo-Janík Motorsport

Poslední květnový víkend se všichni příznivci rychlých aut sešli na legendární šternberské trati Ecce Homo.

1

Letošní 41. ročník domácího závodu do vrchu přivítal pestrou mezinárodní konkurenci, mezi kterou nechyběl ani domácí tým Janík Motorsport. Na startovním poli se předvedla hned pětice závodních jezdců – Václav Janík (Hyundai i30 N TCR), David Dědek (Norma M20 FC), Jaromír Malý (Hyundai i30 N TCR), Jiří Svoboda (Lola B02/50) a Marek Rybníček (KTM X-BOW GTX). Ecce Homo se letos pyšnilo jak vysokou účastí závodních jezdců, kdy součet po uzávěrce přihlášek ukázal na číslo 213, tak také velikou spoustou diváků.

Sobotní tréninkové jízdy ovládl místy silný déšť, což znamenalo razantní ztížení podmínek pro závodní jezdce. Ale i přes nepřízeň počasí se všem jezdcům podařilo úspěšně absolvovat obě tréninkové jízdy. 

Také v nedělním závodě nechyběl ani jeden z pilotů, technika byla připravena a byť závod nabral zpoždění hned po první jízdě a den se nesl ve znamení menších havárií a úniků provozních kapalin, jezdci zajeli skvělé výkony.

2 

Ve vozech Hyundai i30N TCR vybojovali Václav Janík 5. místo a Jaromír Malý 7. místo - oba ve skupině 2.

David Dědek dominoval se svým speciálem Norma M20 FC ve skupině CN/E2-SC-2000 a zvítězil ve své kategorii. Jiří Svoboda ve formuli Lola B02/50 získal 4. místo ve skupině D/E2-SS-3000 a  Marek Rybníček ve svém KTM X-BOW GTX si v rámci MČR vybojoval absolutní vítězství v kategorii 1 a v porovnání s evropskou špičkou se umístil na 3.pozici.

3 

Po čas závodního víkendu tým ve svém zázemí přivítal štáb televizního pořadu Autosalon v čele s Josefem Vrtalem, alias „expertem Pepou“, který tak dostal možnost nahlédnout „pod pokličku“ domácího vrchařského závodního týmu. Rozsáhlá reportáž bude odvysílána již brzy na stanici Prima Cool. 

I „zbylá“ závodní technika, tedy oba vozy Hyundai Elantra N TCR byly pro tento víkend využity, a to pro výstavní účely. Závodní vůz Jáchyma Galáše byl zpestřením na populární automobilové výstavě Legendy v Praze, kde byl součástí rozsáhlé expozice značky Hyundai. Druhý závodní vůz, za jehož volant usedá Maťo Homola, byl vystaven na Horním náměstí v centru města Šternberk.

Náročný závodní víkend je již minulostí a tým vyráží ukázat své síly s TCR speciály na již druhý podnik seriálu TCR EASTERN EUROPE 2022, jež hostí ve dnech 3.-5.6.2022 legendární rakouský okruh Red Bull Ring a kde zabojuje Václav Janík a Petr Semerád ve vozech Hyundai i30N TCR.

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com