Exkluzivně komentuje - grand prix Turecka očima Karla Jílka. F1, formule 1, constructors, grand prix | Constructors F1

etina English Rusky

Exkluzivně komentuje - grand prix Turecka očima Karla Jílka. F1, formule 1, constructors, grand prix | Constructors F1 Constructors F1

Exkluzivně komentuje - grand prix Turecka očima Karla Jílka.

Karel Jílek sr./foto J.Křenek-www.activepictures.cz | 15.10.21 | Komentáře - K.Jílek Sr. 2021

Komentáře Karla Jílka o formuli 1

Souboj titánů pokračuje

1

    V přípravě na VC Turecka Mercedesové přirychlili, zatím co Redbulové jen přebarvili. I když do průběhu tréninků a vlastního závodu zasáhl déšt, který poněkud snižuje dominanci obou rivalů, v konečném výsledku se nic nezměnilo. Tři ze čtyř hlavních aktérů stáli nakonec na stupni vítězů, Černého Petra bral pouze Hamilton. Ten suverení výhrou kvalifikace inspiroval opatrného principála k rozhodnutí poněkud ubrat z přirychlení pohonné jednotky. Tím však byl odsouzen ke startu až z jedenácté pozice. Kde jsou ty časy, kdy se kvalifikační turbomotory beztrestně měnily za hodnější, aby vůbec vydrželi dojet. Na tomhle rozhodnutí vydělal třeti Verstappen a posunutím do první řady se zřejmě vyhnul případnému riziku kolize  hned po startu.

    Vlastní závod začínali všichni s respektem ke klouzavému povrchu, tak že nedošlo k žádné vážnější události. Pouze Gasli roztočil nebohého Alonsa, startujícího z pátého místa a odsunul ho až do prostorů, které důstojně zaujímají oba Haasové, tedy na chvost.

    Vzhledem k tomu, že se startovalo na přechodných pneumatikách, nabádalo to k jejich šetření, aby vydrželi co nejdéle k případné výměně za slicy po uschnutí trati. Hospodaření s pneumatikami bylo alfou i omegou úspěchu, a tak všichni s podivem zjišťovali, že zatím co suché gumy podle tvrdosti vydrží dvacet či třicet kol, ty přechodné snad stačí odjet celý závod. Skutečně to tak vycházelo Leclerkovi a nepochopitelně i Hamiltonovi, který musel útočit, aby se dostal dopředu. Navíc se více jak polovinu závodu musel prát s tvrdohlavým Tsunodou o sedmé místo. Když ho nakonec překonal byl deset kol před cílem již na třetím místě. Mercedesové nevěděli co počít, několikrát volali k výměně, aby to po chvíli zrušili, a když se k tomu nakonec odhodlali, spadl chudák Hamilton zase na tu sedmou pozici. Z té se stačil doškrábat v cíli pouze na páté místo. Že byl „ radostí“ bez sebe si nenechal jen tak líbit a na vedení stáje po dojezdu nezůstala nit suchá. Na proti tomu Verstappen absolvoval celý závod v poklidu, za vedoucím Botasem se nijak nehnal, udržoval pouze odstup od zbytku pole a když se mu dostal za záda stájový kolega, mohl ke konci šetřit nejen pneumatiky, ale i motor.

Na stupních vítězů stáli tedy Bottas, ale s oběma Red Bully.

Nepříliš prozíravá režije šéfa Totiho měla za následek změnu v čele klasifikace jednotlivců ve prospěch Versiho, ale v hodnocení týmů si přece jen polešili Mercedesové, i když jen o dva bodíky. Není všem konec, drama pokračuje a publikum se má na co těšit, zbývá přece jen šest závodů.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com