FAS AČR schválil zvláštní ustanovení pro volný podnik rallyexhibice na autodromu Most, autodrom, F1, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

FAS AČR schválil zvláštní ustanovení pro volný podnik rallyexhibice na autodromu Most, autodrom, F1, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

FAS AČR schválil zvláštní ustanovení pro volný podnik rallyexhibice na autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 11.10.16 | Aktuality

Most 2016

Společnost AUTODROM MOST získala povolení upořádat volný sportovní podnik The Most RALLY #1.

 

Zvláštní ustanovení pro tento závod, který se pojede v areálu mosteckého autodromu jako rallyexhibice v sobotu 29. října 2016, schválila Federace automobilového sportu Autoklubu ČR (FAS AČR). Posádky se k účasti v tomto podniku mohou přihlásit zde.

Diváci uvidí opět napínavé souboje špičkových tuzemských rallyových posádek, bonusem je navíc bezplatný vstup do areálu autodromu. Soutěž zahrnuje dvě okruhové rychlostní zkoušky na tři kola s asfaltovým i šotolinovým povrchem, každou z nich posádky absolvují dvakrát.

Z hlediska bezpečnosti má mostecká rally proti tratím v otevřeném terénu obrovskou výhodu. Obě trasy rychlostních zkoušek vedou po dráze a obslužných komunikacích uzavřeného okruhu. „Diváci sledují závod ve vyhrazených zónách. Eliminovali jsme tak možný střet s vozem, který například po smyku vylétne mimo trať,“ vysvětlil sportovní ředitel autodromu Michal Marek.

Výhodou uzavřeného okruhu je podle obchodní a marketingové ředitelky společnosti AUTODROM MOST Jany Svobodové i možnost uspořádat v sobotu pro diváky celodenní bohatý doprovodný program. „Těšit se mohou dospělí, děti i VIP hosté. Nabídneme řadu atrakcí včetně dětského dopravního hřiště, motokárové dráhy, dráhy pro čtyřkolky či zázemí s občerstvením a nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů v autokaru BARBUS,“ doplnila.

Bonus pořadatel nabízí členům Automotoklubu Most, kteří závody v rally na autodromu navštíví. „Zdarma získají zážitkový program na naší offroadové trati. Platí to i pro každého, kde se chce ke členství v automotoklubu přihlásit. Může tak učinit na místě, vyplní jen připravený formulář,“ informovala Svobodová.

Nultý ročník závodu The Most Rally Sprint, který hostil autodrom loni v listopadu, ovládla posádka Antonín Tlusťák s navigátorem Ivo Vybíralem na Škodě Fabii R5. Na druhém místě za nimi zaostali o bezmála 40 vteřin Jiří Navrátil se spolujezdcem Josefem Králem s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX. Bronzovou příčku s časem o dalších 12,5 vteřiny pomalejším pak obsadili Petr Nešetřil s Hynkem Středou s novějším vozem Mitsubishi Lancer Evo X.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com