FAS AČR schválila zvláštní ustanovení pro podnik Rallysprint série mosteckého autodromu RI, Okna, rally, F1, formule1 | Constructors F1

etina English Rusky

FAS AČR schválila zvláštní ustanovení pro podnik Rallysprint série mosteckého autodromu RI, Okna, rally, F1, formule1 | Constructors F1 Constructors F1

FAS AČR schválila zvláštní ustanovení pro podnik Rallysprint série mosteckého autodromu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 13.4.17 | Aktuálně

RI Okna Rallysprint série 2017

Společnost AUTODROM MOST získala povolení upořádat závod The Most RALLY #2, který je součástí RI Okna Rallysprint série.

 

Zvláštní ustanovení pro závod, který se pojede v areálu mosteckého autodromu a po okolních silnicích v oblasti Krušných hor v sobotu 3. června, schválila Federace automobilového sportu Autoklubu ČR (FAS AČR). Posádky se k účasti v tomto podniku mohou přihlásit zde.

Diváci uvidí opět napínavé souboje špičkových tuzemských rallyových posádek, bonusem je bezplatný vstup do areálu autodromu. Soutěž zahrnuje čtyři rychlostní zkoušky s asfaltovým povrchem, jednu z nich posádky absolvují na rallyovém okruhu autodromu. „Úseky rychlostních zkoušek měří celkem 70 kilometrů, některé se jedou dvakrát, jedna třikrát,“ upřesnil tajemník závodu a sportovní ředitel autodromu Michal Marek.

Součástí závodu bude v pátek 2. června odpoledne i spanilá jízda závodních speciálů z autodromu do centra města s autogramiádou jezdců a také sobotní celodenní doprovodný program v areálu polygonu. „Děti se mohou těšit na rozmanité atrakce, například skákací race zónu, dopravní hřiště či soutěže o ceny. Fanoušky jistě zaujme adrenalinová show a možnost vstupu do servisní zóny závodníků. Zájemci se mohou vyřádit na motokárové dráze či dráze pro čtyřkolky. Chybět pochopitelně nebude ani zázemí s občerstvením a nabídkou alkoholických i nealkoholických nápojů v autokaru BARBUS,“ doplnila obchodní a marketingová ředitelka autodromu Jana Svobodová.

Po nultém a první ročníku rallysprintových závodů na mosteckém autodromu na přelomu října a listopadu se tentokrát termín posouvá do pozdního jara.

Týmy i fanoušci se tak mohou těšit na teplotní komfort.

Loňský závod The Most Rally #1, který se jel ještě jako rallysprintová exhibice, opanovala posádka Martin Hudec – Petr Picka ve voze Škoda Fabia R5. Na druhého v pořadí najela přes 28 vteřin. S identickou technikou si vyjel bronzovou příčku Zdeněk Pokorný se spolujezdcem Jiřím Skořepou, na vítěze ztratil 35 vteřin. Mezi oba nejnovější soutěžní speciály domácí automobilky se vklínil David Nešpor s Martinem Neoralem se silným a elegantním strojem Porsche 997 GT3.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com