Ferrari Challenge a bohatý doprovodný program maranellské značky láká do Brna Masarykův ukruh, Brno, challeneg, ferrari, Scuderia, historie, Ferrari 488 Pista | Constructors F1

etina English Rusky

Ferrari Challenge a bohatý doprovodný program maranellské značky láká do Brna Masarykův ukruh, Brno, challeneg, ferrari, Scuderia, historie, Ferrari 488 Pista | Constructors F1 Constructors F1

Ferrari Challenge a bohatý doprovodný program maranellské značky láká do Brna

Miroslav Sanytrák, construtorsf1/David Kopal - Scuderia Praha | 18.7.18 | Aktuality

Scuderia Praha - autodrom Brno 2018

Na Masarykův okruh dorazí závodní vozy, show s formulí 1 a v premiéře také nejvýkonnější osmiválec v historii značky:720koňové Ferrari 488 Pista.

1 

Praha/Brno, XX. července 2018 – Českou republiku čeká jeden z vrcholů letošní motoristické sezony. Předposlední červencový víkend, od čtvrtka 19. do neděle 22. července 2018, hostí Masarykův okruh v Brně závody série Ferrari Challenge Europe. 

Ferrari Challenge je největší a nejnapínavější tovární pohár na světě díky účasti výkonných a identických supersportovních vozů. O vítězství tak rozhoduje nejen špičková technika, ale také um jednotlivých jezdců. 

5

Šampionát Ferrari se jel poprvé v roce 1993 a závody probíhají podle předpisů FIA, což zaručuje prvotřídní standardy a bezpečnost. Prestižní podnik hostí nejdůležitější světové okruhy včetně slavných evropských tratí, závod na Masarykově okruhu je tak v kalendáři vedle Monzy, Silverstone či Spa-Francorschamps. Závody tvoří několik kategorií podle regionů, diváci v Brně uvidí klání Trofeo Pirelli a Coppa Shell. Během sobotního a nedělního programu na ně čeká napínavá podívaná složená z kvalifikačních jízd a celkem čtyř závodů. 

Letošní sezonu se jezdí na modelu Ferrari 488 Challenge, nejvýkonnějším voze v historii šampionátu. Jeho osmiválcový motor o objemu 3,9 l nabízí výkon 670 k a stejně jako celý vůz vychází ze sériového vozu Ferrari 488 GTB.

2

Kromě závodů Ferrari Challenge se návštěvníci Masarykova okruhu mohou těšit na bohatý doprovodný program. Vedle jízd pravidelnosti Passione Ferrari, konaných přímo na trati a určených pro majitele sériových modelů Ferrari, se v pátek pojede závod Ferrari Classiche. Jedním z vrcholů sportovního víkendu v Brně bude nedělní show s vozem formule 1 v provedení F60, za jehož volant usedne Olivier Beretta, lektor jezdců v programu Ferrari F1 Clienti a aktivní pilot série GT.

Unikátní víkend v rudých barvách využije Ferrari také k lokální premiéře nového vozu Ferrari 488 Pista, který se poprvé představil letos na jaře v Ženevě. Jedná se o další vůz z řady speciálně upravených modelů s motorem V8 uprostřed, které do běžného provozu přinášejí technologii ze závodů.

3

Ferrari 488 Pista představuje ve srovnání se slavnými předchůdci, jako byly 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia nebo 458 Speciale, významný krok vpřed. Ve srovnání se sériovým vozem 488 GTB má upravená verze Pista výrazně nižší hmotnost o 90 kg (1280 kg bez náplní), motor získal díky odlišnému naladění o 50 koní více na obdivuhodných 720 koní. Jedná se o nejvýkonnější osmiválec v historii značky Ferrari.

4 

Během závodního víkendu Ferrari Challenge budou otevřené tribuny T3/T5, C a F. Návštěvníci mají během tohoto svátku rychlých kol unikátní možnost vstupu i do paddocku, vstupenky lze pořídit v předprodeji Masarykova okruhu.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com