FIA Evropský pohár 2018: Vítězem Václav Janík Vaclav Janík, Motorsport, FIA, vítěz | Constructors F1

etina English Rusky

FIA Evropský pohár 2018: Vítězem Václav Janík Vaclav Janík, Motorsport, FIA, vítěz | Constructors F1 Constructors F1

FIA Evropský pohár 2018: Vítězem Václav Janík

| 25.9.18 | Aktuálně

FIA International Hill Cup 2018

Nutrend Racing završil v Rakousku v Sankt Agatha svoji letošní túru po vrchařských kláních v rámci 2018 FIA International Hill Cup, kde si zopakoval jako v předchozích sezónách vítězné opojení, když se stal již posedmé vítězem v kategorii 2 díky Václavu Janíkovi.

1

Osmý, tedy poslední podnik letošní vrchařské sezóny v rámci FIA evropského poháru se tradičně konal u našich jižních sousedů. Rychlou a náročnou trať Esthofen – Sank Agatha nevynechal ani Nutrend Racing v jezdeckém složení Václav Janík a Jiří Svoboda. Oba jezdci se přijeli rozloučit s letošní soutěžní sezónou a pokusit se o zisk posledních letošních mistrovských bodů, jak potvrdil Václav Janík: „Rakouský závěr sezóny mám rád, čeká nás rychlá trať a závod s dobrým pořadatelským týmem. Mě zbývá potvrdit zisk letošního prvenství v kategorii 2 a Jirka si přijel osahat závodní auto na Sank Agathu po velké ráně v Brně. Naše plány pro poslední závod jsou především dovést auta v pořádku do cíle, a získat potřebný bodový příděl. Dle prognóz nás pravděpodobně pozlobí počasí, takže to nebude vůbec jednoduchý závod.“

11

Možnost zazávodit si při jednom z posledních závodů sezóny využila celá řada zkušených jezdců a tak se na startu společně s dvojicí Norem v barvách Nutrend Racing objevilo hned 17 sportovních prototypů. Radost ze skvělého startovního pole tak mohlo početnému diváckému osazenstvu zkazit jen počasí. Sobotní tréninky se ještě odehrály za příznivých podmínek: „V takové konkurenci je třeba jet naplno hned od prvních tréninků. Páté místo v tréninku naznačilo naše šance pro závod, kde se pokusíme ještě zrychlit a snad se nám podaří posun výše ve výsledkové listině. Uvidíme, jak kartami zamíchá počasí,“ diskutoval nad svými šancemi Václav Janík při pohledu na tréninkové výsledky, kde za jeho jízdou vyčnívala průměrná rychlost jeho tréninkové jízdy 166 km/h… Jiřímu Svobodovi se podařil rychlý návrat za volant i díky perfektní práci týmových mechaniků, kterým se podařila v krátkém čase reinkarnace Normy M20FC po brněnském „útoku“ jednoho z jezdců skupiny GT. Už v tréninku se mu podařilo potrápit soupeře ve třídě do 2 litrů, kde nestačil pouze na domácího Pedrazzu.

111 

Poslední závodní den letošní sezóny pro Nutrend Racing přivítaly dešťové kapky. Ještě v předvečer tohoto zmoklého závodního dne čekala na tým práce s výměnou porouchaného alternátoru na voze Václava Janíka, ale tým si s výměnou dílu poradil a tak jezdcům nebránilo nic v překonání 3200 metrů závodní dráhy Esthofen – Sank Agatha v mokrém provedení. Ranní osychající trať nabídla velkou nejistotu - jakou míru rizika připustit pro dobrý vstup do závodu. Václav Janík si svým prvním průjezdem tratí přisoudil 4. nejrychlejší čas mezi prototypy s necelou sekundou ztráty na pódiové umístění.

11111

Útok na pódium ale zhatil nevydařený start do druhé závodní jízdy, kdy Vaškovi zhasl motor při startu. I se ztrátou ale potvrdil konečnou čtvrtou příčku a konečné připsání posledních bodů, při letošní cestě k trofeji FIA za první místo v kategorii 2: „Je skvělé, že se nám opět podařilo završit sezónu ziskem trofeje. Tento výsledek patří celému týmu, který v letošním roce odvedl velký kus práce, když jsme náročnou sezónu na okruzích doplňovali evropským pohárem. I letos jsme posunuli naše možnosti na závodních tratích a to nám přineslo do naší sbírky trofejí další z těch nejcennějších. Závod v Agátě nebyl zcela bez potíží, pozlobila nás trochu technika, počasí nebylo v závodní den dle našich představ a nakonec jsem se potrápil na startovní čáře se svým rozjezdem. Zaznamenali jsme ale potřebný výsledek pro dokončení naší celosezónní práce a to je nejdůležitější. Mé díky patří celému týmu a podpoře všech v našem okolí, kteří se podíleli na skvělém výsledku letošní sezóny“. Svého dobrého výsledku dosáhl v Rakousku i Jiří Svoboda, jemuž se podařilo zopakovat výsledek z tréninku, a ve Svaté Agátě si vyjel stříbro mezi dvoulitrovými prototypy.

1111

Rekapitulace vrchařské sezóny 2018 z pohledu Nutrend Racing má tedy opět po roce zlatou příchuť, když si Václav Janík připsal další prvenství ve FIA International Hill Climb Cupu 2018 stejně jako v sezónách 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 a 2017. Sedmé prvenství v řadě v Evropském poháru a k tomu titul mistra Evropy z roku 2009 (kategorie 1) řadí Nutrend Racing mezi nejúspěšnější týmy na evropských tratích.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com