FIAT v České republice oslavil 125. výročí založení Aktuálně, Fiat, 125, let, ČR | Constructors F1

etina English Rusky

FIAT v České republice oslavil 125. výročí založení Aktuálně, Fiat, 125, let, ČR | Constructors F1 Constructors F1

FIAT v České republice oslavil 125. výročí založení

AČR PRESS | 3.10.24 | Aktuality

Fiat 125 let, bohužel nepřišla pozvánka!

O uplynulém víkendu uspořádaly FIAT Car Classic a FIAT klub Praha v AČR výstavu automobilů u příležitosti 125. výročí založení automobilky FIAT. V kulisách zahrad Trojského zámku v Praze si mohli návštěvníci prohlédnout několik stovek vozů.

1

K vidění byly automobily FIAT od začátku minulého století do současnosti, dále pak licenční vozy značek Polski FIAT, Lada a Zastava a také automobily značek Abarth, Alfa Romeo, Autobianchi, Ferrari, Lancia a Maserati, nad kterými automobilka FIAT v minulosti postupně převzala kontrolu. Přibližně polovina exponátů byly vozy z 50. až 70. let minulého století, kdy byl FIAT největším evropským automobilovým výrobcem a současně nabízel vozy hned sedmi modelových řad. Tato vozidla byla nejen praktická, ale současně i velice pohledná a technicky na vysoké úrovni, o čemž se mohli návštěvníci přesvědčit.

Fiat

Lokální zastoupení značky FIAT představilo v rámci akce také aktuální modelovou nabídku značek Fiat a Alfa Romeo.

Přání pořadatelů, aby výstava byla oslavou automobilky, které dlouhá léta určovala směřování evropského automobilového průmyslu, oslavou italské automobilové techniky a italského designu, se jistě beze zbytku splnilo.

Výstava se v zahradách Trojského zámku konala již počtvrté, první kulaté výročí založení tady FIAT oslavil již v roce 1999. Akce proběhla ve spolupráci s Autocentrem Dojáček, autorizovaným prodejcem a servisem vozů FIAT, zastoupením výrobce – společností F Automobil Import s.r.o. a Autoklubem České republiky.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com