FILIP SALAČ JE V ASSENU NA POSTUPOVÉ POZICI DO Q2 Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ JE V ASSENU NA POSTUPOVÉ POZICI DO Q2 Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ JE V ASSENU NA POSTUPOVÉ POZICI DO Q2

ACR PRESS | 23.6.23 | Aktuálně ze světa Moto2

FIA MOTO2 - Filip Salač

V nizozemském Assenu se koná další, v pořadí osmé dějství seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů. Závody v Assenu patří mezi nejstarší, mistrovství světa zde poprvé startovalo už v roce 1949. Legendární okruh byl několikrát upraven, ale zdejší velká cena nese stále tradiční název Tourist Trophy. Filip Salač zahájil úvodní den devátým časem v prvním volném tréninku a v kombinovaném měření je zatím třináctý.

1

Okruh v Assenu má hodně rychlých úseků, a to jsou pasáže, které našemu jedinému zástupci v Moto2 vyhovují. V prvním volném tréninku zajel Filip nejrychlejší kolo za 01’37.554, což znamenalo 9. místo a ztrátu 0,689 na prvního Dixona. V odpolední jízdě vylepšil svůj čas na 01’37.187. Do jedné vteřiny se dokázalo vtěsnat 15 jezdců.

Filip Salač

 „Nebylo to ani nejhorší, ale ani nejlepší. Ráno se mi nepovedlo zajet rychlé kolo, protože jsem dvakrát dojel pomalejšího jezdce, a ještě jsem nedořadil a dal si tam nechtěně neutrál. Tím pádem jsem nevyužil naplno novou pneumatiku. Každopádně pro závod byl důležitější odpolední druhý trénink, protože takové horko bude už jen v kvalifikaci a pak pravděpodobně v závodě. Takže nastavení bylo potřeba vyladit ve druhé dnešní čtyřicetiminutovce. Cítím, že jsme udělali pokrok v setupu předního kola, ale ještě hledáme větší grip na zadní pneumatice. Třinácté místo není to, kde bychom měli a chtěli být, ale z dnešního dne mám dobrý pocit. Pokročili jsme a doufám, že v tom budeme pokračovat i nadále. Assen je jednou z mých oblíbených tratí, věřím, že se nám bude zítra i v neděli dařit a využiju profil zatáček, které mému jezdeckému stylu vyhovují,“ zhodnotil úvodní den v Assenu Filip Salač #12.

Po Velké ceně Německa je Filip Salač na průběžném pátém místě a na svém kontě má 72 bodů.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com