Filip Salač má za sebou první tréninky ve Valencii Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač má za sebou první tréninky ve Valencii Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač má za sebou první tréninky ve Valencii

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 4.11.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2022 -Moto2

Dnes odstartoval volnými tréninky program posledního závodu letošního seriálu MotoGP, který se odehraje na okruhu ve Valencii. Nechybí zde ani kategorie Moto2 se stájí Gresini Racing, jejímž jezdcem je také český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač. Jezdci dnes absolvovali první dva volné tréninky, Filip v nich zaznamenal osmnácté a devatenácté místo.

1 

Ve španělské Valencii zvítězil v prvním volném tréninku domácí Fernandez a český reprezentant Filip Salač za ním zaostal o necelé dvě sekundy. To není rychlost, na kterou jsme u Filipa zvyklí, bohužel zranění ruky z předchozího závodu ho stále limituje a nezbývá než doufat, že mu umožní odstartovat do nedělního závodu. Ani ve druhém tréninku Filip nenajezdil příliš mnoho kol, výsledkem bylo devatenácté místo, ale ztráta na vítěze se již snížila prakticky na polovinu.

„Dnes to byl pro mě hodně těžký den, protože jsem nenajezdil moc kol a bojuji se zraněním ruky, které hodně bolí a hodně mě to limituje. Nevzdávám to, uvidíme zítra. Jsem si jistý tím, že svůj nejlepší výsledek tady nezajedu, ale nechci to vzít a chci dál bojovat,“ okomentoval první den Filip Salač.

Páteční program je tedy pro jezdce kategorie Moto2 minulostí. Zítra se rozhodne o přímých postupujících do Q2, ostatní jezdci budou muset zabojovat v Q1. Jaké místo na gridu český zástupce získá pro start do nedělní velké ceny, to se dozvíme v sobotu později odpoledne středoevropského času.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com