FILIP SALAČ OPĚT V PÁTÉ ŘADĚ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ OPĚT V PÁTÉ ŘADĚ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ OPĚT V PÁTÉ ŘADĚ

Jan Koudelka | 2.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2 - 2023

Neskutečně vyrovnané výkony dnes předváděli jezdci kategorie Moto2. Už od ranního třetího volného tréninku se bojovalo o tisíciny sekundy a sedmnáct jezdců se vešlo do jedné vteřiny. Filip Salač zaznamenal oproti pátku výrazný progres a opět potvrdil, že patří do absolutní světové špičky. Ta je ale v letošní sezóně minimálně patnáctičlenná.

1

Dnešní program na okruhu v Barceloně zahájil český jezdec týmu QJ MOTOR GRESINI RACING třetím volným tréninkem, ve kterém sváděl boj o přímý postup do Q2. Z posledního postupového místa Filip vypadl až v úplném závěru. V kombinaci zajel patnáctý čas a 14. místo mu uniklo o pouhých 29 tisícin sekundy. Poprvé v sezóně tak musel nastoupit do první části kvalifikace a účast v Q2 si vybojovat.

V kategorii Moto2 postupují z první kvalifikační patnáctiminutovky pouze čtyři nejrychlejší. Až do šachovnicové vlajky nebylo jasné, kteří jezdci to budou. V předposledním měřeném kole atakoval Filip druhý nejrychlejší čas, ale v početné skupině jezdců ho jeden ze soupeřů zpomalil. Následoval poslední pokus, ve kterém se Filip dokázal těsně prosadit na třetí pozici. „Přímý postup nám tentokrát těsně unikl, ale dnes to bylo o poznání lepší. V první části kvalifikace jsem měl potřebnou rychlost, ale bylo kolem mě hodně dalších jezdců. Někteří vyčkávali a asi čtyřikrát mně to překazilo dobře rozjetý čas. Měl jsem štěstí v posledním kole, ve kterém jsem sice také musel mírně ubrat, ale i tak se mi podařilo těsně postoupit na třetí místo,“ popisuje úvod kvalifikace Filip Salač #12.

Filip Salač

Podobně vyrovnaná byla i druhá část, když v jedné minutě a čtyřicáté čtvrté vteřině protnulo časomíru 17 jezdců. Se svým nejrychlejším časem 1:44.4900 se Filip Salač popáté v sezóně umístil na 13. místě a na startovním roštu bude otevírat pátou řadu. „Do druhé poloviny nám zůstala už jenom jedna pneumatika, takže jsme neměli moc na výběr. Podařilo se mi zajet slušný čas hned v prvním kole a pak už jsem jenom kroužil a sbíral data do závodu. Dnešek byl mnohem lepší, ale stále máme na čem pracovat. Zítra se budu snažit o konstantní tempo a nedělat chyby. Jsme tady v Barceloně neskutečně vyrovnaní,“ poznamenal Filip Salač #12.

První tři místa v dnešní kvalifikaci obsadilo trio Dixon, Canet a Ogura. Před jedenáctým závodem kategorie Moto2 má Filip Salač na svém kontě 84 bodů a drží se na průběžném 6. místě.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com